Zeytinyağlı Barbunya
Malzemeler
- 1kilo barbunya
- 5 yemek kaşığı zeytinyağ
- 3 adet kırmızı paprika biber
- 1 adet kuru soğan
- 2 diş sarımsak
- 3 orta boy domates
- Bir tutam maydanoz
- göz kararı sıcak su
Yapılışı
- Barbunyaların kara suyunu çıkması için 20 dk haşlanır.
- Zeytinyağı ile soğan ve sarımsak kavrulur.
- Doğranmış kırmızı biber konulur ve biraz kavrulur.
- 3 adet rendelenmiş domates konulur.
- Barbunyalar konulur ve karıştırılır.
- 3 adet kesme şeker ve göz kararı sıcak su konularak kısık ateşte arada suyunu kontrol ederek yaklaşık 1 saat barbunyalar yumuşayana kadar pişirilir.
- 1kilo barbunya
- 5 yemek kaşığı zeytinyağ
- 3 adet kırmızı paprika biber
- 1 adet kuru soğan
- 2 diş sarımsak
- 3 orta boy domates
- Bir tutam maydanoz
- göz kararı sıcak su
Yapılışı
- Barbunyaların kara suyunu çıkması için 20 dk haşlanır.
- Zeytinyağı ile soğan ve sarımsak kavrulur.
- Doğranmış kırmızı biber konulur ve biraz kavrulur.
- 3 adet rendelenmiş domates konulur.
- Barbunyalar konulur ve karıştırılır.
- 3 adet kesme şeker ve göz kararı sıcak su konularak kısık ateşte arada suyunu kontrol ederek yaklaşık 1 saat barbunyalar yumuşayana kadar pişirilir.
Yorumlar
Yorum Gönder