Peynirli Patlıcan (Balıkesir lezzetleri)

Malzemeler

- 5 veya 6 adet patlıcan

- 300 gr sert peynir (Manyas veya sepet)

- 1/4 demet maydanoz

- 2 adet yumurta

-karabiber

Yapılışı

- Patlıcanlar alacalı soyulur. Yuvarlak olarak 1 cm kalınlığında dilimlenir. Tuzlu suda bekletilir.
- Bir kapta peynir rendelenir. İçine maydanoz doğranır. 2 yumurta kırılır, karabiber konulur ve karıştırılır.
- Süzülen ve kurulanan Patlıcanların üzerine peynirli karışım konulur.
- Bir tava yağ konulur. Kızan yağa peynirli kısım altta kalacak şekilde konulur.
- Alt kısımları kızarınca ters çevrilir.
- Bir kağıt üzerine konulur ve fazla yağı alınır.
- Sıcak servis edilir.




Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Pırasa Sote

Zeytinyağlı Barbunya