Malzemeler - 5 veya 6 adet patlıcan - 300 gr sert peynir (Manyas veya sepet) - 1/4 demet maydanoz - 2 adet yumurta -karabiber Yapılışı - Patlıcanlar alacalı soyulur. Yuvarlak olarak 1 cm kalınlığında dilimlenir. Tuzlu suda bekletilir. - Bir kapta peynir rendelenir. İçine maydanoz doğranır. 2 yumurta kırılır, karabiber konulur ve karıştırılır. - Süzülen ve kurulanan Patlıcanların üzerine peynirli karışım konulur. - Bir tava yağ konulur. Kızan yağa peynirli kısım altta kalacak şekilde konulur. - Alt kısımları kızarınca ters çevrilir. - Bir kağıt üzerine konulur ve fazla yağı alınır. - Sıcak servis edilir.
Yorumlar
Yorum Gönder