Fırın Makarna

Malzemeler

- 1 Paket çubuk makarna

- 2 yemek kaşık tereyağ

- 2 yemek kaşığı un

- Yarım litre süt

- 1 yumurta sarısı

- 4 çorba kaşığı kaşar rendesi

Yapılışı

Yağ ve un hafif pembeleşene kadar kavrulur.

- Süt ilave edilip tel çırpıcı ile muhallebi kıvamına gelene kadar karıştırılır.

- Ilınınca yumurta sarısı, tuz, karabiber konulur.

- Borcam yağlanır. Hazırlanan karışımdan biraz konulup yayılır.

- Haşlanarak soğuk sudan geçirilmiş makarna sosun üzerine yayılır, bastırılarak sıkıştırılır.

- Geri kalan sos makarnanın üzerine dökülür. Üzerine kaşar rendesi serpilir ve fırında kızartılır.

- Dilimlenerek servis yapılır.



Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Pırasa Sote

Peynirli Patlıcan (Balıkesir lezzetleri)

Zeytinyağlı Barbunya