Fırın Makarna
Malzemeler
- 1 Paket çubuk makarna
- 2 yemek kaşık tereyağ
- 2 yemek kaşığı un
- Yarım litre süt
- 1 yumurta sarısı
- 4 çorba kaşığı kaşar rendesi
Yapılışı
- Yağ ve un hafif pembeleşene kadar kavrulur.
- Süt ilave edilip tel çırpıcı ile muhallebi kıvamına gelene kadar karıştırılır.
- Ilınınca yumurta sarısı, tuz, karabiber konulur.
- Borcam yağlanır. Hazırlanan karışımdan biraz konulup yayılır.
- Haşlanarak soğuk sudan geçirilmiş makarna sosun üzerine yayılır, bastırılarak sıkıştırılır.
- Geri kalan sos makarnanın üzerine dökülür. Üzerine kaşar rendesi serpilir ve fırında kızartılır.
- Dilimlenerek servis yapılır.
- 1 Paket çubuk makarna
- 2 yemek kaşık tereyağ
- 2 yemek kaşığı un
- Yarım litre süt
- 1 yumurta sarısı
- 4 çorba kaşığı kaşar rendesi
Yapılışı
- Yağ ve un hafif pembeleşene kadar kavrulur.
- Süt ilave edilip tel çırpıcı ile muhallebi kıvamına gelene kadar karıştırılır.
- Ilınınca yumurta sarısı, tuz, karabiber konulur.
- Borcam yağlanır. Hazırlanan karışımdan biraz konulup yayılır.
- Haşlanarak soğuk sudan geçirilmiş makarna sosun üzerine yayılır, bastırılarak sıkıştırılır.
- Geri kalan sos makarnanın üzerine dökülür. Üzerine kaşar rendesi serpilir ve fırında kızartılır.
- Dilimlenerek servis yapılır.
Yorumlar
Yorum Gönder