Karnabahar Köftesi
Malzemeler
- 1 adet karnabahar
- 1 adet yumurta
- 1 tutam maydanoz
- 2 dal taze soğan
- 1 çay kaşığı kimyon
- 1 çay kaşığı kekik
- 1 çay kaşığı pul biber
- 1 çay bardağı galeta unu
- 50 gr kaşar peyniri
- tuz, karabiber
Yapılışı
- Karnabahar küçük küçük parçalanıp yumuşayana kadar haşlanır.
- Haşlanan karnabaharlar suyu süzüldükten sonra bir çatal yardımıyla bir kasenin içinde ezilir.
- Ezilen karnabaharların üzerine yumurta, kıyılmış maydanoz, doğranmış taze soğanlar, baharatlar, galeta unu, rendelenmiş kaşar peyniri konulur ve güzelce karıştırılır.
- Bir tepsinin üzerine yağlı kağıt konulur. Yapılan karışımdan ceviz büyüklüğünde alınır ve şekil verilir.
- Önceden ısıtılmış 180- 200 derece fırında üzeri kızarana kadar pişirilir.
Yorumlar
Yorum Gönder