Karnabahar Köftesi


Malzemeler

- 1 adet karnabahar

- 1 adet yumurta

- 1 tutam maydanoz

- 2 dal taze soğan

- 1 çay kaşığı kimyon

- 1 çay kaşığı kekik

- 1 çay kaşığı pul biber

- 1 çay bardağı galeta unu

- 50 gr kaşar peyniri

- tuz, karabiber

Yapılışı 

- Karnabahar küçük küçük parçalanıp  yumuşayana kadar haşlanır.

- Haşlanan karnabaharlar suyu süzüldükten sonra bir çatal yardımıyla bir kasenin içinde ezilir.

- Ezilen karnabaharların üzerine yumurta, kıyılmış maydanoz, doğranmış taze soğanlar, baharatlar, galeta unu, rendelenmiş kaşar peyniri konulur ve güzelce karıştırılır.

- Bir tepsinin üzerine yağlı kağıt konulur. Yapılan karışımdan ceviz büyüklüğünde alınır ve şekil verilir.

- Önceden ısıtılmış 180- 200 derece fırında üzeri kızarana kadar pişirilir.



Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Pırasa Sote

Peynirli Patlıcan (Balıkesir lezzetleri)

Zeytinyağlı Barbunya