Kivili Muzlu Pasta
Malzemeler
Pandispanya için;
- 5 adet yumurta
- 5 kahve fincanı şeker
- 2 adet muz
- 3 adet kivi
- 5 kahve fincanı un
- 1 paket şekerli vanilya
- yarım kahve fincanı ılık su
- yarım çay kaşığı kabartma tozu
- 1,5 su bardağı soğuk süt
Krema için;
- 1 paket Dr oetker pasta kreması
- 60 gr beyaz çikolata
Yapılışı
- 5 adet oda sıcaklığında yumurta, 5 kahve fincanı şeker, 1 adet portakal rendesi mikserle krema
kıvamına gelene kadar çırpılır.
- Yarım kahve fincanı ılık suyu ekleyip bir tur çırpılır..
- Krema kıvamına gelen karışımın üzerine elenmiş un, vanilya, kabartma tozunu döküp tahta kaşık yardımıyla alttan üstte doğru dikkatlice havasını söndürmeden karıştırılır.
- Kelepçeli kalıbın tabanına yağlı kağıt yerleştirip, kenarlarını unlayarak yapıldığında pandispanya kalıba yapışmaz.
- Karışım kelepçeli kalıba konur. Üstünün kabuk kabuk olmaması için alüminyum folyo ile hafif bir şekilde kapatılır.
- Önceden ısıtılmış 180-200 derece fırında yaklaşık 30-35 dk pişirilir. ( benim fırınımda 200 derecede 35 dk da istediğim kıvamda oluyor).
Kivi sos ;
- 2 adet kivi
- 1 su bardağı su
- 1 yemek kaşığı mısır nişastası
- 1 veya 2 yemek kaşığı şeker
- Kiviler blender dan geçirilir. Nişasta,su,şeker konulup yoğun bir kıvam elde edene kadar kaynatılır
ve soğumaya bıraklır.
Kreması için;
- Pasta kreması 1,5 su bardağı süt ile çırpılır. İçine 60 gr benmari usulüyle eritilmiş beyaz çikolata eklenir. 1-2 dk çırpılır.
- Keki enine 2 ye bölüp katlarını portakal suyuyla ıslatılır.
- Arasına kremadan bir spatula yardımıyla yayılır.
- Yuvarlak yuvarlak doğranmış muz ve kiviler dizilir.Üst katı yerleştirilip kalan krema sürülür.
- Üzerini dilediğiniz gibi muz dilimleri dizilir. Muz dilimlerinin üzerine çay kaşığı yardımıyla kivi sosundan konulur.
- 15-20 dk buzdolabında durduktan sonra servis yapılır.
Pandispanya için;
- 5 adet yumurta
- 5 kahve fincanı şeker
- 2 adet muz
- 3 adet kivi
- 5 kahve fincanı un
- 1 paket şekerli vanilya
- yarım kahve fincanı ılık su
- yarım çay kaşığı kabartma tozu
- 1,5 su bardağı soğuk süt
Krema için;
- 1 paket Dr oetker pasta kreması
- 60 gr beyaz çikolata
Yapılışı
- 5 adet oda sıcaklığında yumurta, 5 kahve fincanı şeker, 1 adet portakal rendesi mikserle krema
kıvamına gelene kadar çırpılır.
- Yarım kahve fincanı ılık suyu ekleyip bir tur çırpılır..
- Krema kıvamına gelen karışımın üzerine elenmiş un, vanilya, kabartma tozunu döküp tahta kaşık yardımıyla alttan üstte doğru dikkatlice havasını söndürmeden karıştırılır.
- Kelepçeli kalıbın tabanına yağlı kağıt yerleştirip, kenarlarını unlayarak yapıldığında pandispanya kalıba yapışmaz.
- Karışım kelepçeli kalıba konur. Üstünün kabuk kabuk olmaması için alüminyum folyo ile hafif bir şekilde kapatılır.
- Önceden ısıtılmış 180-200 derece fırında yaklaşık 30-35 dk pişirilir. ( benim fırınımda 200 derecede 35 dk da istediğim kıvamda oluyor).
Kivi sos ;
- 2 adet kivi
- 1 su bardağı su
- 1 yemek kaşığı mısır nişastası
- 1 veya 2 yemek kaşığı şeker
- Kiviler blender dan geçirilir. Nişasta,su,şeker konulup yoğun bir kıvam elde edene kadar kaynatılır
ve soğumaya bıraklır.
Kreması için;
- Pasta kreması 1,5 su bardağı süt ile çırpılır. İçine 60 gr benmari usulüyle eritilmiş beyaz çikolata eklenir. 1-2 dk çırpılır.
- Keki enine 2 ye bölüp katlarını portakal suyuyla ıslatılır.
- Arasına kremadan bir spatula yardımıyla yayılır.
- Yuvarlak yuvarlak doğranmış muz ve kiviler dizilir.Üst katı yerleştirilip kalan krema sürülür.
- Üzerini dilediğiniz gibi muz dilimleri dizilir. Muz dilimlerinin üzerine çay kaşığı yardımıyla kivi sosundan konulur.
- 15-20 dk buzdolabında durduktan sonra servis yapılır.
Yorumlar
Yorum Gönder