Lazanya



Malzemeler

- zeytinyağ

400 gr kıyma

- 1 adet soğan

- 1 yemek kaşığı salça

- yarım paket lazanya yaprağı

- 2 yemek kaşık tereyağ

- 2 yemek kaşığı un

- Yarım litre süt

- 1 yumurta sarısı

- 5 çorba kaşığı kaşar rendesi

Yapılışı

-  Kıyma ve yemeklik doğranmış soğan  biraz zeytinyağı ile kavrulur.

- Salça eklendikten sonra biraz daha pişirilir.

-  Yağ ve un hafif pembeleşene kadar kavrulur.

- Süt ilave edilip tel çırpıcı ile muhallebi kıvamına gelene kadar karıştırılır.

- Ilınınca yumurta sarısı, tuz, karabiber konulur.

- Lazanya yaprakları teker teker 1-2 dk suda haşlanır.

- Borcamın altına ince bir tabaka halinde beşamelden yayılır.

- Üstüne lazanya yaprakları dizilir.

- Lazanya yapraklarının üzerine kıymalı harçtan  ince bir tabaka olacak şekilde yayılır.

- Onun üzerine ince bir tabaka halinde beşamelden tekrar yayılır.

- Tekrar lazanya yaprakları dizilir.

- Malzemeleriniz bitene kadar bu işlemi uygulayın.

- En son lazanyaların üzerine kalan beşamel sosu döküp, üzerine kaşar rendesini serpiştirin.

- Önceden ısıtılmış 180-200 derece fırında üzeri kızarana kadar pişrilip,  servis edilir.






Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Pırasa Sote

Peynirli Patlıcan (Balıkesir lezzetleri)

Zeytinyağlı Barbunya