Lazanya
Malzemeler
- zeytinyağ
- 400 gr kıyma
- 1 adet soğan
- 1 yemek kaşığı salça
- yarım paket lazanya yaprağı
- 2 yemek kaşık tereyağ
- 2 yemek kaşığı un
- Yarım litre süt
- 1 yumurta sarısı
- 5 çorba kaşığı kaşar rendesi
Yapılışı
- Kıyma ve yemeklik doğranmış soğan biraz zeytinyağı ile kavrulur.
- Salça eklendikten sonra biraz daha pişirilir.
- Yağ ve un hafif pembeleşene kadar kavrulur.
- Süt ilave edilip tel çırpıcı ile muhallebi kıvamına gelene kadar karıştırılır.
- Ilınınca yumurta sarısı, tuz, karabiber konulur.
- Lazanya yaprakları teker teker 1-2 dk suda haşlanır.
- Borcamın altına ince bir tabaka halinde beşamelden yayılır.
- Üstüne lazanya yaprakları dizilir.
- Lazanya yapraklarının üzerine kıymalı harçtan ince bir tabaka olacak şekilde yayılır.
- Onun üzerine ince bir tabaka halinde beşamelden tekrar yayılır.
- Tekrar lazanya yaprakları dizilir.
- Malzemeleriniz bitene kadar bu işlemi uygulayın.
- En son lazanyaların üzerine kalan beşamel sosu döküp, üzerine kaşar rendesini serpiştirin.
- Önceden ısıtılmış 180-200 derece fırında üzeri kızarana kadar pişrilip, servis edilir.
Yorumlar
Yorum Gönder