Nohutlu Yayla Çorbası
Annemin tarifiyle
Malzemeler
- 2,5 su bardağı yoğurt
- 1 yemek kaşığı un
- 1 yumurta sarısı
- 1 çay bardağı arpa şehriye
- nane
- 1 yemek kaşığı tereyağ
- 1 avuç haşlanmış nohut
- 6 su bardağı su
Yapılışı
- 1 çay bardağı arpa şehriye 2 su bardağı su ile haşlanır.
- Yoğurt, yumurta sarısı, un, 1 su bardağı su karıştırılarak yoğun kıvamlı ayran yapılır.
- Haşlanan şehriyelerin üzerine 1 yemek kaşığı tereyağ, ayranlı karışım ve 3 su bardağı su konulur.
- Kaynayınca içine nohut, ve nane konulur. 5 dk kaynadıktan sonra servis yapılır.
Yorumlar
Yorum Gönder