Nohutlu Yayla Çorbası



Annemin tarifiyle

Malzemeler

- 2,5 su bardağı yoğurt

- 1 yemek kaşığı un

- 1 yumurta sarısı

- 1 çay bardağı arpa şehriye

- nane

- 1 yemek kaşığı tereyağ

- 1 avuç haşlanmış nohut

- 6  su bardağı su


Yapılışı

- 1 çay bardağı arpa şehriye 2 su bardağı su ile haşlanır.

- Yoğurt, yumurta sarısı, un, 1 su bardağı su karıştırılarak yoğun kıvamlı ayran yapılır.

- Haşlanan şehriyelerin üzerine 1 yemek kaşığı tereyağ, ayranlı karışım ve 3 su bardağı su konulur.

- Kaynayınca içine nohut, ve nane konulur. 5 dk kaynadıktan sonra servis yapılır.






Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Pırasa Sote

Peynirli Patlıcan (Balıkesir lezzetleri)

Zeytinyağlı Barbunya