Profiterol

Malzemeler

- 100 gr tereyağ

- 125 gr un

- 4 yumurta

- 10 gr şeker

- yarım çay kaşığı tuz

- 1 paket vanilya

- 1 su bardağı su

Krema için 

- 1 yumurta

- 5 çorba kaşığı şeker

- 3 çorba kaşığı un

- 2,5 su bardağı süt

- limon kabuğu rendesi

- 1 paket vanilya

Çikolata sos için 

- 100 gr bitter çikolata

- 100 gr tereyağ


Yapılışı

-  Su, şeker, tuz, tereyağ kaynatılır.

-  Kaynayan karışıma un ilave edilir ve  sürekli karıştırılarak 10 dk pişirilir.

-  Ilınınca yumurtalar birer birer kırılarak yedirilir.

- Vanilya ve limon kabuğu rendesi konulur ve karıştırılır.

-  Tepsiye yağlı kağıt konulur. Hamur bir tatlı kaşık yardımıyla ceviz büyüklüğünde parçalar halinde konulur.

-  Önceden ısıtılmış fırında  180-200 derecede 20 dk pişirilir.

- İçlerine krema doldurulur.

- 100 gr bitter çikolata ve 100 gr tereyağ benmari usulü eritilir. 1 kaşıkla profiterol toplarının üzerine dökülür.















Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Pırasa Sote

Peynirli Patlıcan (Balıkesir lezzetleri)

Zeytinyağlı Barbunya