Profiterol
Malzemeler
- 100 gr tereyağ
- 125 gr un
- 4 yumurta
- 10 gr şeker
- yarım çay kaşığı tuz
- 1 paket vanilya
- 1 su bardağı su
Krema için
- 1 yumurta
- 5 çorba kaşığı şeker
- 3 çorba kaşığı un
- 2,5 su bardağı süt
- limon kabuğu rendesi
- 1 paket vanilya
Çikolata sos için
- 100 gr bitter çikolata
- 100 gr tereyağ
Yapılışı
- Su, şeker, tuz, tereyağ kaynatılır.
- Kaynayan karışıma un ilave edilir ve sürekli karıştırılarak 10 dk pişirilir.
- Ilınınca yumurtalar birer birer kırılarak yedirilir.
- Vanilya ve limon kabuğu rendesi konulur ve karıştırılır.
- Tepsiye yağlı kağıt konulur. Hamur bir tatlı kaşık yardımıyla ceviz büyüklüğünde parçalar halinde konulur.
- Önceden ısıtılmış fırında 180-200 derecede 20 dk pişirilir.
- İçlerine krema doldurulur.
- 100 gr bitter çikolata ve 100 gr tereyağ benmari usulü eritilir. 1 kaşıkla profiterol toplarının üzerine dökülür.
- 100 gr tereyağ
- 125 gr un
- 4 yumurta
- 10 gr şeker
- yarım çay kaşığı tuz
- 1 paket vanilya
- 1 su bardağı su
Krema için
- 1 yumurta
- 5 çorba kaşığı şeker
- 3 çorba kaşığı un
- 2,5 su bardağı süt
- limon kabuğu rendesi
- 1 paket vanilya
Çikolata sos için
- 100 gr bitter çikolata
- 100 gr tereyağ
Yapılışı
- Su, şeker, tuz, tereyağ kaynatılır.
- Kaynayan karışıma un ilave edilir ve sürekli karıştırılarak 10 dk pişirilir.
- Ilınınca yumurtalar birer birer kırılarak yedirilir.
- Vanilya ve limon kabuğu rendesi konulur ve karıştırılır.
- Tepsiye yağlı kağıt konulur. Hamur bir tatlı kaşık yardımıyla ceviz büyüklüğünde parçalar halinde konulur.
- Önceden ısıtılmış fırında 180-200 derecede 20 dk pişirilir.
- İçlerine krema doldurulur.
- 100 gr bitter çikolata ve 100 gr tereyağ benmari usulü eritilir. 1 kaşıkla profiterol toplarının üzerine dökülür.
Yorumlar
Yorum Gönder