Yılbaşına Özel Fırında Hindi
Malzemeler
- yarım hindi
- 1 adet kırmızı paprika biber
- 1 adet havuç
- 1 adet kereviz sapı
- yarım pırasa
- 1 adet orta soğan
- 1-2 dal taze biberiye ( bulamazsanız 1 tatlı kaşığı kuru biberiye)
- 1 tatlı kaşığı kekik
- 3 yemek kaşığı zeytinyağ
- 2 diş sarımsak
- 1 çay bardağı kırmızı şarap
- 2,5 su bardağı tavuk suyu veya su
- tuz,karabiber
Yapılışı
- Hindinin üstüne tuz ve karabiber serpilir.
- 3 yemek kaşığı zeytin yağ ile hindimizin 2 tarafı dçküm tavada mühürlenir.
- Mühürlenen hindi kesme tahtasına alınır.
- Hindiyi aldığımız döküm tavaya iri doğranmış soğan, sarımsak, doğranmış havuç,pırasa, kereviz
sapı,paprika biber 2-3 dk sotelenir.
- Biberiye ve kekik konulur. Üstüne şarap konulur ve biraz şarap çektirilir.
- Üstüne hindi suyu veya su konulur. 1 dk fokurdayınca ocağın altı kapatılır.
- Borcam yağlanır. Altın sebzeler konulur. Üstüne hindi oturtulur. Sebzeli karışımın sosu üstüne gezdirilir.
- 180 derece fırında üstüne alimünyum folyo kapatılarak 2 saat pişirilir.
- Püreyle servis edilir.
Yorumlar
Yorum Gönder