Yılbaşına Özel Fırında Hindi



Malzemeler

-  yarım hindi

- 1 adet kırmızı paprika biber

- 1 adet havuç

- 1 adet kereviz sapı

- yarım pırasa

- 1 adet orta soğan

- 1-2 dal taze biberiye ( bulamazsanız 1 tatlı kaşığı kuru biberiye)

- 1 tatlı kaşığı kekik

- 3 yemek kaşığı zeytinyağ

- 2 diş sarımsak

- 1 çay bardağı kırmızı şarap

- 2,5 su bardağı tavuk suyu veya su

- tuz,karabiber




Yapılışı

- Hindinin üstüne tuz ve karabiber serpilir.

- 3 yemek kaşığı zeytin yağ ile hindimizin 2 tarafı  dçküm tavada mühürlenir.

- Mühürlenen hindi kesme tahtasına alınır.

- Hindiyi aldığımız döküm tavaya iri doğranmış soğan, sarımsak, doğranmış havuç,pırasa, kereviz

sapı,paprika  biber 2-3 dk sotelenir.

- Biberiye ve kekik konulur. Üstüne şarap konulur ve biraz şarap çektirilir.

- Üstüne hindi suyu veya su konulur. 1 dk fokurdayınca ocağın altı kapatılır.

- Borcam yağlanır. Altın sebzeler konulur. Üstüne hindi oturtulur. Sebzeli karışımın sosu üstüne gezdirilir.

- 180 derece fırında üstüne alimünyum folyo kapatılarak 2 saat pişirilir.

- Püreyle servis edilir.




















Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Pırasa Sote

Peynirli Patlıcan (Balıkesir lezzetleri)

Zeytinyağlı Barbunya