Zeytinyağlı Lahana Sarması
Annemin tarifiyle
Malzemeler
İç harç
- 4 adet orta boy kuru soğan
- 4 yemek kaşığı zeytinyağ
- 2 su bardağı pirinç
- 2 tatlı kaşığı yenibahar
- 1 tatlı kaşığı karabiber
- 1 tatlı kaşığı nane
- 1 tatlı kaşığı tarçın
- tuz
- 1çay bardağı kuş üzümü
- 1 çay bardağı dolmalık fıstık
- 1 büyük boy lahana
Yapılışı
- Zeytinyağ ile soğan ve fıstıklar kavrulur.
- İçine yıkanmış pirinç atılır ve kavrulur.
- Baharatlar ve kuş üzümü atılır.
- İsteğe göre maydonoz dereotu da doğranabilir.
- 1 su bardağı sıcak su konulur.
- 2-3 kere fokurdamadan sonra ocak kapatılıp, demlemeye bırakılır.
- Lahananın en dış yapraklar atılır. Lahana yıkanır.
- Göbeğinden kesilerek yapraklara ayrılır.
- Kaynayan suda yumuşayıncaya kadar tutulur.
- Lahana yaprakları kevgirle alınıp soğumaya bırakılır.
- Lahananın sert kısımları alınarak yaprakları sarılır, Tencerenin dibine sert yapraklar konulup sarılan yapraklar dizilir.
- 2-3 yemek kaşığı zeytinyağ ve 1 adet limon ile sos yapılır.
- Dizilen sarmaların üzerine dökülür.
- Tencerenin üzerine porselen tabak kapatılır ve 2 su bardağı sıcak su konulur.
- Yaklaşık 50-60 dk kısık ateşte pişirilir.
Yorumlar
Yorum Gönder