Zeytinyağlı Lahana Sarması


Annemin tarifiyle

Malzemeler

İç harç

- 4 adet  orta boy kuru soğan

- 4 yemek kaşığı zeytinyağ

- 2 su bardağı pirinç

- 2 tatlı kaşığı yenibahar

- 1 tatlı kaşığı karabiber

- 1 tatlı kaşığı nane

- 1 tatlı kaşığı tarçın

- tuz

- 1çay bardağı kuş üzümü

- 1 çay bardağı dolmalık fıstık

- 1 büyük boy  lahana

Yapılışı

- Zeytinyağ ile soğan ve fıstıklar kavrulur.

- İçine yıkanmış pirinç atılır ve kavrulur.

- Baharatlar ve kuş üzümü atılır.

- İsteğe göre maydonoz dereotu da doğranabilir.

-  1 su bardağı sıcak su konulur.

- 2-3 kere fokurdamadan sonra ocak kapatılıp, demlemeye bırakılır.

- Lahananın en dış yapraklar atılır. Lahana yıkanır.

- Göbeğinden kesilerek yapraklara ayrılır.

- Kaynayan suda yumuşayıncaya kadar tutulur.

- Lahana yaprakları kevgirle alınıp soğumaya bırakılır.

- Lahananın sert kısımları alınarak yaprakları  sarılır, Tencerenin dibine sert yapraklar konulup sarılan yapraklar dizilir.

- 2-3 yemek kaşığı zeytinyağ ve 1 adet limon ile sos yapılır.

- Dizilen sarmaların üzerine dökülür.

- Tencerenin üzerine  porselen tabak  kapatılır ve 2 su bardağı sıcak su konulur.

- Yaklaşık 50-60 dk kısık ateşte pişirilir.








Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Pırasa Sote

Peynirli Patlıcan (Balıkesir lezzetleri)

Zeytinyağlı Barbunya