BİTTER ÇİKOLATALI PASTA
Malzemeler
Pandispanya için;
- 5 adet yumurta
- 5 kahve fincanı şeker
- 5 adet portakal
- 4 kahve fincanı un
- 1 kahve fincanı kakao
- yarım kahve fincanı ılık su
- yarım çay kaşığı kabartma tozu
- 1,5 su bardağı soğuk süt
Krema için;
- 1 paket Dr oetker çikolatalı pasta kreması
- 60 gr bitter çikolata
- Bitter parça çikolata
Yapılışı
- 5 adet oda sıcaklığında yumurta, 5 kahve fincanı şeker, 1 adet portakal rendesi mikserle krema
kıvamına gelene kadar çırpılır.
- Yarım kahve fincanı ılık suyu ekleyip bir tur çırpılır..
- Krema kıvamına gelen karışımın üzerine elenmiş un, kakao, kabartma tozunu döküp tahta kaşık yardımıyla alttan üstte doğru dikkatlice havasını söndürmeden karıştırılır.
- Kelepçeli kalıbın tabanına yağlı kağıt yerleştirip, kenarlarını unlayarak yapıldığında pandispanya kalıba yapışmaz.
- Karışım kelepçeli kalıba konur. Üstünün kabuk kabuk olmaması için alüminyum folyo ile hafif bir şekilde kapatılır.
- Önceden ısıtılmış 180-200 derece fırında yaklaşık 30-35 dk pişirilir. ( benim fırınımda 200 derecede 35 dk da istediğim kıvamda oluyor).
Kreması için;
- Pasta kreması 1,5 su bardağı süt ile çırpılır. İçine 60 gr benmari usulüyle eritilmiş bitter çikolata eklenir. 1-2 dk çırpılır.
- Keki enine 2 ye bölüp katlarını portakal suyuyla ıslatılır.
- Arasına kremadan bir spatula yardımıyla yayılır.
- Bitter parça çikolata serpilir.Üst katı yerleştirilip kalan krema sürülür.
- Üzerini dilediğiniz gibi süsleyebilirsiniz.
Pandispanya için;
- 5 adet yumurta
- 5 kahve fincanı şeker
- 5 adet portakal
- 4 kahve fincanı un
- 1 kahve fincanı kakao
- yarım kahve fincanı ılık su
- yarım çay kaşığı kabartma tozu
- 1,5 su bardağı soğuk süt
Krema için;
- 1 paket Dr oetker çikolatalı pasta kreması
- 60 gr bitter çikolata
- Bitter parça çikolata
Yapılışı
- 5 adet oda sıcaklığında yumurta, 5 kahve fincanı şeker, 1 adet portakal rendesi mikserle krema
kıvamına gelene kadar çırpılır.
- Yarım kahve fincanı ılık suyu ekleyip bir tur çırpılır..
- Krema kıvamına gelen karışımın üzerine elenmiş un, kakao, kabartma tozunu döküp tahta kaşık yardımıyla alttan üstte doğru dikkatlice havasını söndürmeden karıştırılır.
- Kelepçeli kalıbın tabanına yağlı kağıt yerleştirip, kenarlarını unlayarak yapıldığında pandispanya kalıba yapışmaz.
- Karışım kelepçeli kalıba konur. Üstünün kabuk kabuk olmaması için alüminyum folyo ile hafif bir şekilde kapatılır.
- Önceden ısıtılmış 180-200 derece fırında yaklaşık 30-35 dk pişirilir. ( benim fırınımda 200 derecede 35 dk da istediğim kıvamda oluyor).
Kreması için;
- Pasta kreması 1,5 su bardağı süt ile çırpılır. İçine 60 gr benmari usulüyle eritilmiş bitter çikolata eklenir. 1-2 dk çırpılır.
- Keki enine 2 ye bölüp katlarını portakal suyuyla ıslatılır.
- Arasına kremadan bir spatula yardımıyla yayılır.
- Bitter parça çikolata serpilir.Üst katı yerleştirilip kalan krema sürülür.
- Üzerini dilediğiniz gibi süsleyebilirsiniz.
Yorumlar
Yorum Gönder