Fırında Kadınbudu Köfte ve Nohutlu Bulgur Pilavı

Kadınbudu Köfte İçin
Malzemeler

- 750 gr kıyma

- yarım su bardağı pirinç

- 1 adet soğan

- 2 diş sarımsak

- tuz,karabiber

- 1 tatlı kaşığı kimyon

- 1 tatlı kaşığı kekik

- 2 yumurta

- galeta unu

- zeytinyağ

Yapılışı

- Pirinç az suda haşlanır.

- Kıymanın yarısı soğan, sarımsak, zeytinyağı ile kavrulur.

- Geriye kalan çiğ kıyma bir kaba konulur. Üzerine soğuduktan sonra haşlanan pirinç, kavrulan kıyma
konulur.

- Üzerine tuz,karabiber, kekik, kimyon konulur ve yoğrulur.

- 1 kaba 2 yumurta çırpılır ve üzerine biraz zeytinyağ konulur., bir diğer kaba galeta unu konulur.

- Fırın tepsisine yağlı kağıt yerleştirilir.

- Yoğrulan kıyma ile köftelere şekil verilip önce yumurtaya sonra galeta ununa batırılarak tepsiye dizilir.

- Köfteler tepsiye dizildikten sonra önceden ısıtılmış 180-200 derece fırında köftelerin üzeri kızarana kadar pişirilir.

Nohutlu Bulgur Pilavı İçin
Malzemeler

- 2 su bardağı pilavlık bulgur

- 2 yemek kaşığı tereyağ

- 1 adet soğan

- tuz,karabiber

- 1 tatlı kaşığı kimyon

- 1 kase haşlanmış nohut

- 4 su bardağı sıcak su

Yapılışı

- Soğan tereyağ ile kavrulur. Üzerine bulgur, baharatlar konulur ve 1-2 dk kavrulur.

- Üzerine haşlanmış nohut ve sıcak su konulur. 15 dk pişirilir.

- Ocağın altı kapatılır ve 10 dk demlendirilir.




Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Pırasa Sote

Peynirli Patlıcan (Balıkesir lezzetleri)

Zeytinyağlı Barbunya