Fırında Kadınbudu Köfte ve Nohutlu Bulgur Pilavı
Kadınbudu Köfte İçin
Malzemeler
- 750 gr kıyma
- yarım su bardağı pirinç
- 1 adet soğan
- 2 diş sarımsak
- tuz,karabiber
- 1 tatlı kaşığı kimyon
- 1 tatlı kaşığı kekik
- 2 yumurta
- galeta unu
- zeytinyağ
Yapılışı
- Pirinç az suda haşlanır.
- Kıymanın yarısı soğan, sarımsak, zeytinyağı ile kavrulur.
- Geriye kalan çiğ kıyma bir kaba konulur. Üzerine soğuduktan sonra haşlanan pirinç, kavrulan kıyma
konulur.
- Üzerine tuz,karabiber, kekik, kimyon konulur ve yoğrulur.
- 1 kaba 2 yumurta çırpılır ve üzerine biraz zeytinyağ konulur., bir diğer kaba galeta unu konulur.
- Fırın tepsisine yağlı kağıt yerleştirilir.
- Yoğrulan kıyma ile köftelere şekil verilip önce yumurtaya sonra galeta ununa batırılarak tepsiye dizilir.
- Köfteler tepsiye dizildikten sonra önceden ısıtılmış 180-200 derece fırında köftelerin üzeri kızarana kadar pişirilir.
Nohutlu Bulgur Pilavı İçin
Malzemeler
- 2 su bardağı pilavlık bulgur
- 2 yemek kaşığı tereyağ
- 1 adet soğan
- tuz,karabiber
- 1 tatlı kaşığı kimyon
- 1 kase haşlanmış nohut
- 4 su bardağı sıcak su
Yapılışı
- Soğan tereyağ ile kavrulur. Üzerine bulgur, baharatlar konulur ve 1-2 dk kavrulur.
- Üzerine haşlanmış nohut ve sıcak su konulur. 15 dk pişirilir.
- Ocağın altı kapatılır ve 10 dk demlendirilir.
Malzemeler
- 750 gr kıyma
- yarım su bardağı pirinç
- 1 adet soğan
- 2 diş sarımsak
- tuz,karabiber
- 1 tatlı kaşığı kimyon
- 1 tatlı kaşığı kekik
- 2 yumurta
- galeta unu
- zeytinyağ
Yapılışı
- Pirinç az suda haşlanır.
- Kıymanın yarısı soğan, sarımsak, zeytinyağı ile kavrulur.
- Geriye kalan çiğ kıyma bir kaba konulur. Üzerine soğuduktan sonra haşlanan pirinç, kavrulan kıyma
konulur.
- Üzerine tuz,karabiber, kekik, kimyon konulur ve yoğrulur.
- 1 kaba 2 yumurta çırpılır ve üzerine biraz zeytinyağ konulur., bir diğer kaba galeta unu konulur.
- Fırın tepsisine yağlı kağıt yerleştirilir.
- Yoğrulan kıyma ile köftelere şekil verilip önce yumurtaya sonra galeta ununa batırılarak tepsiye dizilir.
- Köfteler tepsiye dizildikten sonra önceden ısıtılmış 180-200 derece fırında köftelerin üzeri kızarana kadar pişirilir.
Nohutlu Bulgur Pilavı İçin
Malzemeler
- 2 su bardağı pilavlık bulgur
- 2 yemek kaşığı tereyağ
- 1 adet soğan
- tuz,karabiber
- 1 tatlı kaşığı kimyon
- 1 kase haşlanmış nohut
- 4 su bardağı sıcak su
Yapılışı
- Soğan tereyağ ile kavrulur. Üzerine bulgur, baharatlar konulur ve 1-2 dk kavrulur.
- Üzerine haşlanmış nohut ve sıcak su konulur. 15 dk pişirilir.
- Ocağın altı kapatılır ve 10 dk demlendirilir.
Yorumlar
Yorum Gönder