KISIR


Malzemeler

- 2 su bardağı ince bulgur

- 3 su bardağı sıcak su

- 1 yemek kaşığı salça

- 1 adet kuru soğan

- 2 adet çarliston biber

- 2 adet kırmızı paprika biber

- 1/2 demet maydanoz

- 5 dal taze soğan

- 2 veya 3 yemek kaşığı nar ekşisi

- 3 yemek kaşığı zeytinyağ


Yapılışı

- Soğan, salça zeytinyağ ile kavrulur. Üzerine bulgur konulur ve 1 tur karıştırılır.

- Sıcak su konulur ve demlemeye bıraklıır.

- Yeşil,kırmızı biberler doğranır.

- Maydanoz kıyılır.

- Demlenen bulgurun içine doğranan tüm sebzeler konulur. Nar ekşisi konulur ve karıştırılır.

- Marul veya turşu ile servis edilir.


/

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Pırasa Sote

Peynirli Patlıcan (Balıkesir lezzetleri)

Zeytinyağlı Barbunya