KISIR
Malzemeler
- 2 su bardağı ince bulgur
- 3 su bardağı sıcak su
- 1 yemek kaşığı salça
- 1 adet kuru soğan
- 2 adet çarliston biber
- 2 adet kırmızı paprika biber
- 1/2 demet maydanoz
- 5 dal taze soğan
- 2 veya 3 yemek kaşığı nar ekşisi
- 3 yemek kaşığı zeytinyağ
Yapılışı
- Soğan, salça zeytinyağ ile kavrulur. Üzerine bulgur konulur ve 1 tur karıştırılır.
- Sıcak su konulur ve demlemeye bıraklıır.
- Yeşil,kırmızı biberler doğranır.
- Maydanoz kıyılır.
- Demlenen bulgurun içine doğranan tüm sebzeler konulur. Nar ekşisi konulur ve karıştırılır.
- Marul veya turşu ile servis edilir.
/
Yorumlar
Yorum Gönder