Peynirli Börek


Malzemeler

- 5 adet yufka

- Yarım kilo beyaz peynir yada kaşar loru

- 1/4 demet maydanoz

- 1 çay bardağı zeytin yağ

- 1 çay bardağı su

- karabiber, pul biber

Yapılışı

- Zeytinyağ ve su karıştırılır.

- Bir başka kapta peynir ufalanır. İçine doğranmış maydanoz, karabiber,pul biber konulur ve iç harç hazırlanır.

- Bir yufkaya yağlı sudan serpilerek yufka ıslatılır. Yufka sekize bölünür.

- Her bir parçaya iç harçtan konulup sigara böreği gibi sarılır.

- Yufka bitene kadar aynı işlem  tekrarlanır.

- Sarılan böreklerin üzerine kalan yağlı sudan dökülür. 1 saat börekler buzdolabında bekletilir.

- 180-200 derece fırında 1 saat pişirilir.


Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Pırasa Sote

Peynirli Patlıcan (Balıkesir lezzetleri)

Zeytinyağlı Barbunya