Peynirli Börek
Malzemeler
- 5 adet yufka
- Yarım kilo beyaz peynir yada kaşar loru
- 1/4 demet maydanoz
- 1 çay bardağı zeytin yağ
- 1 çay bardağı su
- karabiber, pul biber
Yapılışı
- Zeytinyağ ve su karıştırılır.
- Bir başka kapta peynir ufalanır. İçine doğranmış maydanoz, karabiber,pul biber konulur ve iç harç hazırlanır.
- Bir yufkaya yağlı sudan serpilerek yufka ıslatılır. Yufka sekize bölünür.
- Her bir parçaya iç harçtan konulup sigara böreği gibi sarılır.
- Yufka bitene kadar aynı işlem tekrarlanır.
- Sarılan böreklerin üzerine kalan yağlı sudan dökülür. 1 saat börekler buzdolabında bekletilir.
- 180-200 derece fırında 1 saat pişirilir.
Yorumlar
Yorum Gönder