Zeytinyağlı Yaprak Sarması

Malzemeler

İç harç

4 adet  orta boy kuru soğan

- 4 yemek kaşığı zeytinyağ

- 2 su bardağı pirinç

- 2 tatlı kaşığı yenibahar

- 1 tatlı kaşığı karabiber

- 1 tatlı kaşığı nane

- 1 tatlı kaşığı tarçın

- tuz

- 1çay bardağı kuş üzümü

- 1 çay bardağı dolmalık fıstık

- 1/4 demet dereotu

- 1/4 demet maydonoz

- yarım kilo yaprak ( ben kış için yıkayıp kurulayıp buzdolabı poşetiyle koymuştum)

Yapılışı

- Zeytinyağ ile soğan ve fıstıklar kavrulur.

- İçine yıkanmış pirinç atılır ve kavrulur.

- Baharatlar ve kuş üzümü atılır.

-  Maydonoz dereotu da doğranabilir.

-  1 su bardağı sıcak su konulur.

- 2-3 kere fokurdamadan sonra ocak kapatılıp, demlemeye bırakılır.

- Kaynayan suda yapraklar 1-2 dk kadar tutulur.

-  Yapraklar kevgirle alınıp soğumaya bırakılır.

-  Yaprakların sert kısımları alınarak yaprakları  sarılır, Tencerenin dibine sert yapraklar konulup sarılan yapraklar dizilir.

- 2-3 yemek kaşığı zeytinyağ ve 1 adet limon ile sos yapılır.

- Dizilen sarmaların üzerine dökülür.

- Tencerenin üzerine  porselen tabak  kapatılır ve 2 su bardağı sıcak su konulur.

- Yaklaşık 30-45 dk kısık ateşte pişirilir.






Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Pırasa Sote

Peynirli Patlıcan (Balıkesir lezzetleri)

Zeytinyağlı Barbunya