Gül Böreği Şeklinde Etli Lahana Sarması

Malzemeler
- 1 adet lahana
- yarım kilo kıyma
- 1 adet soğan
- kırmızı pul biber, karabiber, kimyon, tuz
- 1 çay bardağı pirinç
-Zeytinyağ
Yapılışı
- Lahana ortasından kesilerek kaynayan suya konur ve yumuşayınca ocaktan alınır.
- İç harcı için kıyma, soğan, tuz, karabiber karıştırılır.
- Soğuyan lahana yapraklarına iç harçtan konulur ve sıkıca sarılır ve gül şekli verilir.
- Yağlı tepsiye bütün yapraklar sarılarak dizilir.
- Üzerine bir kapta salça suyla açılır. Zeytinyağ, pulbiber, karabiber, tuz, kimyon konularak karıştırılır.
- Sarmaların üzerine dökülür. 180 derece fırında üstü folyo ile kapatılarak 1 saat kadar pişirilir.
- Servis edilir.



Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Pırasa Sote

Peynirli Patlıcan (Balıkesir lezzetleri)

Zeytinyağlı Barbunya