Nohutlu Karnabahar

Malzemeler
- 1 adet karnabahar
- 1 avuç haşlanmış nohut
- 1 adet soğan
- 2 diş sarımsak
- 3 yemek kaşığı zeytinyağ
- 1 yemek kaşığı salça
- 1 adet havuç
-tuz, kırmızı pul biber
Yapılışı 

- Zeytinyağ ile soğan ve sarımsak kavrulur.
-  Salça eklenir.
-  Doğranmış havuç ve çiçek şeklinde parçalara ayrılmış karnabahar konulur, tuz ve pul biber konulup karıştırılır.
-  Üstüne biraz su ve nohut konulur ve 15 dk pişirilir.
- Ocağın altı kapatılır.
- Biraz soğuduktan sonra bir kasede yarım limon suyu ve 1 adet yumurta sarısı çırpılarak terbiye yapılır.
- Yemeğin içine dökülür.
- Servis edilir.


Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Pırasa Sote

Peynirli Patlıcan (Balıkesir lezzetleri)

Zeytinyağlı Barbunya