Antep Fıstıklı Çikolatalı Pasta

Malzemeler

Pandispanya için;

5 adet yumurta

- 5 kahve fincanı şeker

- 5 adet portakal

- 4 kahve fincanı un

- 1 kahve fincanı kakao

- yarım kahve fincanı ılık su

- yarım çay kaşığı kabartma tozu

- 1,5 su bardağı soğuk süt


  Krema için;

1 paket Dr oetker çikolatalı pasta kreması

- 60 gr bitter çikolata

- Kalp şeklinde çikolata (Dr. Oetker)

Yapılışı 

- 5 adet oda sıcaklığında yumurta, 5 kahve fincanı şeker, 1 adet portakal rendesi mikserle krema
kıvamına gelene kadar çırpılır.

- Yarım kahve fincanı ılık suyu ekleyip bir tur çırpılır..

- Krema kıvamına gelen karışımın üzerine elenmiş un, kakao, kabartma tozunu döküp tahta kaşık yardımıyla alttan üstte doğru dikkatlice havasını söndürmeden karıştırılır.

- Kelepçeli kalıbın tabanına yağlı kağıt yerleştirip, kenarlarını unlayarak yapıldığında  pandispanya kalıba yapışmaz.

- Karışım kelepçeli kalıba konur. Üstünün kabuk kabuk olmaması için alüminyum folyo ile hafif bir şekilde kapatılır.

- Önceden ısıtılmış 180-200 derece fırında yaklaşık 30-35 dk pişirilir. ( benim fırınımda 200 derecede 35 dk da istediğim kıvamda oluyor).

Kreması için;

- Pasta kreması 1,5 su bardağı süt ile çırpılır. İçine 60 gr benmari usulüyle eritilmiş bitter çikolata eklenir. 1-2 dk çırpılır.

- Keki enine 2 ye bölüp katlarını portakal suyuyla ıslatılır.

- Arasına kremadan bir spatula yardımıyla yayılır.

- Antep fıstığı ve çikolata parçaları dizilir. Üst katı yerleştirilip kalan krema sürülür.

- Üzerini dilediğiniz gibi süsleyebilirsiniz.





Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Pırasa Sote

Peynirli Patlıcan (Balıkesir lezzetleri)

Zeytinyağlı Barbunya