Karnabahar Sote

Malzemeler
- 1 adet karnabahar
- 1 adet soğan
- 2 diş sarımsak
- 3 yemek kaşığı zeytinyağ
- 2 adet havuç
-tuz, kırmızı toz biber, sumak,karabiber
Yapılışı 

- Zeytinyağ ile piyazlık doğranmış soğan ve sarımsak karamelize edilir.
-  Doğranmış havuç ve çiçek şeklinde küçük küçük parçalara ayrılmış karnabahar konulur, toz kırmızı pul biber, karabiber, sumak, tuz konulup karıştırılır.
-  Kapağı kapalı kısık ateşte kendi buharıyla karnabaharlar yumuşayıncaya kadar pişirilir.
- Servis edilir


Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Pırasa Sote

Peynirli Patlıcan (Balıkesir lezzetleri)

Zeytinyağlı Barbunya