Karnabahar Sote
Malzemeler
- 1 adet karnabahar
- 1 adet soğan
- 2 diş sarımsak
- 3 yemek kaşığı zeytinyağ
- 2 adet havuç
-tuz, kırmızı toz biber, sumak,karabiber
Yapılışı
- Zeytinyağ ile piyazlık doğranmış soğan ve sarımsak karamelize edilir.
- Doğranmış havuç ve çiçek şeklinde küçük küçük parçalara ayrılmış karnabahar konulur, toz kırmızı pul biber, karabiber, sumak, tuz konulup karıştırılır.
- Kapağı kapalı kısık ateşte kendi buharıyla karnabaharlar yumuşayıncaya kadar pişirilir.
- Servis edilir
- 1 adet karnabahar
- 1 adet soğan
- 2 diş sarımsak
- 3 yemek kaşığı zeytinyağ
- 2 adet havuç
-tuz, kırmızı toz biber, sumak,karabiber
Yapılışı
- Zeytinyağ ile piyazlık doğranmış soğan ve sarımsak karamelize edilir.
- Doğranmış havuç ve çiçek şeklinde küçük küçük parçalara ayrılmış karnabahar konulur, toz kırmızı pul biber, karabiber, sumak, tuz konulup karıştırılır.
- Kapağı kapalı kısık ateşte kendi buharıyla karnabaharlar yumuşayıncaya kadar pişirilir.
- Servis edilir
Yorumlar
Yorum Gönder