Şevketi Bostan Yemeği
Malzemeler
- 500 gr ayıklanmış
- 1 adet kuru soğan
- 1 diş sarımsak
- 1 yemek kaşığı un
- yarım limon suyu
- 2 yemek kaşığı zeytinyağı
- 1 tatlı kaşığı tereyağ
Yapılışı
- Un ve yarım limon suyu bir kapta karıştırılır.
- Bir tencereye zeytinyağ ve tereyağıyla soğan kavrulur.
- Bir diş sarımsak konulur.
- Şevketi bostan konulur. Karıştırılır.
- Un ve limon suyu karışımı ve biraz su konulur.
- 15-20 dk pişirilir.
- Yoğurt ile servis edilir.
- 500 gr ayıklanmış
- 1 adet kuru soğan
- 1 diş sarımsak
- 1 yemek kaşığı un
- yarım limon suyu
- 2 yemek kaşığı zeytinyağı
- 1 tatlı kaşığı tereyağ
Yapılışı
- Un ve yarım limon suyu bir kapta karıştırılır.
- Bir tencereye zeytinyağ ve tereyağıyla soğan kavrulur.
- Bir diş sarımsak konulur.
- Şevketi bostan konulur. Karıştırılır.
- Un ve limon suyu karışımı ve biraz su konulur.
- 15-20 dk pişirilir.
- Yoğurt ile servis edilir.
Yorumlar
Yorum Gönder