Zeytinyağlı Enginar Dolması

Malzemeler

İç harç

- 1 adet  orta boy kuru soğan

- 2 dal taze soğan

-  1 dal taze sarımsak

- 3 yemek kaşığı zeytinyağ

- Yarım su bardağı pirinç

- yarım tatlı kaşığı yenibahar

- yarım tatlı kaşığı karabiber

- yarım tatlı kaşığı nane

- yarım tatlı kaşığı tarçın

- karabiber, kırmızı pul biber

- tuz

- 1/4 demet dereotu

- 1/4 demet maydonoz

- 6 adet dolmalık enginar (pazardan alırken içini temizlettim)

Yapılışı

- Zeytinyağ ile kuru soğan, taze soğan ve sarımsak kavrulur.

- İçine yıkanmış pirinç atılır ve   5 dk kavrulur. Ocak kapatılır.

- Baharatlar konulur ve karıştırılır

-  Doğranmış maydonoz dereotu konulur ve karıştırılır.

-  Enginarın ortası ic harc ile doldurulup yayvan bir tencereye dizilir.

- Tencereye biraz sıcak su konulur ve kısık ateşte 20-25 dk enginarlar ve pirinçler yumusayana kadar pişirilir.

- Servis edilir.




Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Pırasa Sote

Peynirli Patlıcan (Balıkesir lezzetleri)

Zeytinyağlı Barbunya