Zeytinyağlı Enginar Dolması
Malzemeler
İç harç
- 1 adet orta boy kuru soğan
- 2 dal taze soğan
- 1 dal taze sarımsak
- 3 yemek kaşığı zeytinyağ
- Yarım su bardağı pirinç
- yarım tatlı kaşığı yenibahar
- yarım tatlı kaşığı karabiber
- yarım tatlı kaşığı nane
- yarım tatlı kaşığı tarçın
- karabiber, kırmızı pul biber
- tuz
- 1/4 demet dereotu
- 1/4 demet maydonoz
- 6 adet dolmalık enginar (pazardan alırken içini temizlettim)
Yapılışı
- Zeytinyağ ile kuru soğan, taze soğan ve sarımsak kavrulur.
- İçine yıkanmış pirinç atılır ve 5 dk kavrulur. Ocak kapatılır.
- Baharatlar konulur ve karıştırılır
- Doğranmış maydonoz dereotu konulur ve karıştırılır.
- Enginarın ortası ic harc ile doldurulup yayvan bir tencereye dizilir.
- Tencereye biraz sıcak su konulur ve kısık ateşte 20-25 dk enginarlar ve pirinçler yumusayana kadar pişirilir.
- Servis edilir.
İç harç
- 1 adet orta boy kuru soğan
- 2 dal taze soğan
- 1 dal taze sarımsak
- 3 yemek kaşığı zeytinyağ
- Yarım su bardağı pirinç
- yarım tatlı kaşığı yenibahar
- yarım tatlı kaşığı karabiber
- yarım tatlı kaşığı nane
- yarım tatlı kaşığı tarçın
- karabiber, kırmızı pul biber
- tuz
- 1/4 demet dereotu
- 1/4 demet maydonoz
- 6 adet dolmalık enginar (pazardan alırken içini temizlettim)
Yapılışı
- Zeytinyağ ile kuru soğan, taze soğan ve sarımsak kavrulur.
- İçine yıkanmış pirinç atılır ve 5 dk kavrulur. Ocak kapatılır.
- Baharatlar konulur ve karıştırılır
- Doğranmış maydonoz dereotu konulur ve karıştırılır.
- Enginarın ortası ic harc ile doldurulup yayvan bir tencereye dizilir.
- Tencereye biraz sıcak su konulur ve kısık ateşte 20-25 dk enginarlar ve pirinçler yumusayana kadar pişirilir.
- Servis edilir.
Yorumlar
Yorum Gönder