Zeytinyağlı Kabak Yemeği
Malzemeler
- 1kilo kabak
- 4 yemek kaşığı zeytinyağ
- 3 adet yeşil biber
- 2 adet kırmızı paprika biber
- 2 dal taze sarımsak
- 1 /4 demet dereotu
Yapılışı
- Yapışmaz tavada zeytinyağ ile doğranmış sarımsak kavrulur.
- Doğranmış yeşil ve kırmızı biber konulur ve biraz kavrulur.
- Küp küp doğranmış kabaklar konulur ve 1-2 dk kavrulur.
- Kapağı kapatılarak 15 dk kısık ateşte kendi suyuyla arada karıştırılarak pişirilir.
- Suyunu çok salmışsa altı açılarak 1-2 dk suyu çektirilir.
- Servis edilir.
- 1kilo kabak
- 4 yemek kaşığı zeytinyağ
- 3 adet yeşil biber
- 2 adet kırmızı paprika biber
- 2 dal taze sarımsak
- 1 /4 demet dereotu
Yapılışı
- Yapışmaz tavada zeytinyağ ile doğranmış sarımsak kavrulur.
- Doğranmış yeşil ve kırmızı biber konulur ve biraz kavrulur.
- Küp küp doğranmış kabaklar konulur ve 1-2 dk kavrulur.
- Kapağı kapatılarak 15 dk kısık ateşte kendi suyuyla arada karıştırılarak pişirilir.
- Suyunu çok salmışsa altı açılarak 1-2 dk suyu çektirilir.
- Servis edilir.
Yorumlar
Yorum Gönder