Zeytinyağlı Pazı Sarması
Malzemeler
İç harç
- 1 adet orta boy kuru soğan
- 2 dal taze soğan
- 1 dal taze sarımsak
- 3 yemek kaşığı zeytinyağ
- Yarım su bardağı pirinç
- yarım tatlı kaşığı yenibahar
- yarım tatlı kaşığı karabiber
- yarım tatlı kaşığı nane
- yarım tatlı kaşığı tarçın
- karabiber, kırmızı pul biber
- tuz
- 1/4 demet dereotu
- 1/4 demet maydonoz
- 3 demet pazı
-yarım limon suyu
-çok az toz şeker
Yapılışı
- Zeytinyağ ile kuru soğan, taze soğan ve sarımsak kavrulur.
- İçine yıkanmış pirinç atılır ve 5 dk kavrulur. Ocak kapatılır.
- Baharatlar konulur ve karıştırılır
- Doğranmış maydonoz dereotu konulur ve karıştırılır. Limon suyu ve toz şeker konulur ve karıştırılır.
- Pazı yaprakları yıkanır. Sıcak suda 1-2 dk haşlanır.
- Soğuyan pazı yapraklarının saplarını kopartıp tencerenin dibine dizilir.
- Pazı yaprakları tek tek içine iç harçtan konulup sarılır.
-Tencereye dizilir. Biraz sıcak su konulur ve 15 dk pisirilir.
- Servis edilir.
İç harç
- 1 adet orta boy kuru soğan
- 2 dal taze soğan
- 1 dal taze sarımsak
- 3 yemek kaşığı zeytinyağ
- Yarım su bardağı pirinç
- yarım tatlı kaşığı yenibahar
- yarım tatlı kaşığı karabiber
- yarım tatlı kaşığı nane
- yarım tatlı kaşığı tarçın
- karabiber, kırmızı pul biber
- tuz
- 1/4 demet dereotu
- 1/4 demet maydonoz
- 3 demet pazı
-yarım limon suyu
-çok az toz şeker
Yapılışı
- Zeytinyağ ile kuru soğan, taze soğan ve sarımsak kavrulur.
- İçine yıkanmış pirinç atılır ve 5 dk kavrulur. Ocak kapatılır.
- Baharatlar konulur ve karıştırılır
- Doğranmış maydonoz dereotu konulur ve karıştırılır. Limon suyu ve toz şeker konulur ve karıştırılır.
- Pazı yaprakları yıkanır. Sıcak suda 1-2 dk haşlanır.
- Soğuyan pazı yapraklarının saplarını kopartıp tencerenin dibine dizilir.
- Pazı yaprakları tek tek içine iç harçtan konulup sarılır.
-Tencereye dizilir. Biraz sıcak su konulur ve 15 dk pisirilir.
- Servis edilir.
Yorumlar
Yorum Gönder