Zeytinyağlı Pazı Sarması

Malzemeler

İç harç

- 1 adet  orta boy kuru soğan

- 2 dal taze soğan

-  1 dal taze sarımsak

- 3 yemek kaşığı zeytinyağ

- Yarım su bardağı pirinç

- yarım tatlı kaşığı yenibahar

- yarım tatlı kaşığı karabiber

- yarım tatlı kaşığı nane

- yarım tatlı kaşığı tarçın

- karabiber, kırmızı pul biber

- tuz

- 1/4 demet dereotu

- 1/4 demet maydonoz

- 3 demet pazı

-yarım limon suyu

-çok az toz şeker

Yapılışı

- Zeytinyağ ile kuru soğan, taze soğan ve sarımsak kavrulur.

- İçine yıkanmış pirinç atılır ve   5 dk kavrulur. Ocak kapatılır.

- Baharatlar konulur ve karıştırılır

-  Doğranmış maydonoz dereotu konulur ve karıştırılır. Limon suyu ve toz şeker konulur ve karıştırılır.

-  Pazı yaprakları yıkanır. Sıcak suda 1-2 dk haşlanır.

- Soğuyan pazı yapraklarının saplarını kopartıp tencerenin dibine dizilir.

- Pazı yaprakları tek tek içine iç harçtan konulup sarılır.

-Tencereye dizilir. Biraz sıcak su konulur ve 15 dk pisirilir.

- Servis edilir.




Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Pırasa Sote

Peynirli Patlıcan (Balıkesir lezzetleri)

Zeytinyağlı Barbunya