Yumurtalı Pazı Yemeği
Malzemeler
- 2 demet pazı
- 4 yemek kaşığı zeytinyağ
- 2 dal taze soğan
- 1 adet kuru soğan
- 1 adet yumurta
-
Yapılışı
- Tencerede zeytinyağ ile doğranmış taze ve kuru soğan kavrulur.
- Doğranmış pazılar kinulur ve 5dk kavrulur.
- 5dk da kapağı kapalı bir şekilde kısık ateşte kendi suyuyla pişirilir.
- Suyunu çok salmışsa altı açılarak 1-2 dk suyu çektirilir.
- İçine bir adet çırpınış yumurta konulur ve kısık ateşte yumurta pişene kadar hızlıca karıştırılır.
- Servis edilir.
- 2 demet pazı
- 4 yemek kaşığı zeytinyağ
- 2 dal taze soğan
- 1 adet kuru soğan
- 1 adet yumurta
-
Yapılışı
- Tencerede zeytinyağ ile doğranmış taze ve kuru soğan kavrulur.
- Doğranmış pazılar kinulur ve 5dk kavrulur.
- 5dk da kapağı kapalı bir şekilde kısık ateşte kendi suyuyla pişirilir.
- Suyunu çok salmışsa altı açılarak 1-2 dk suyu çektirilir.
- İçine bir adet çırpınış yumurta konulur ve kısık ateşte yumurta pişene kadar hızlıca karıştırılır.
- Servis edilir.
Yorumlar
Yorum Gönder