Yağlı Kek

Malzemeler

- 4 adet yumurta

- 2 su bardağı şeker

-  1 adet portakal kabuğu rendesi

- 2,5 su bardağı un

- 1 paket şekerli vanilya

- 1 su bardağı süt

- 1 paket kabartma tozu

- 125 gr erimiş margarin

- göz kararı kakao


Yapılışı 

- 4 adet oda sıcaklığında yumurta, 2 su bardağı şeker, 1 adet portakal rendesi mikserle krema
kıvamına gelene kadar çırpılır.

- Krema kıvamına gelen karışımın üzerine elenmiş un, vanilya, kabartma tozunu döküp tahta kaşık yardımıyla alttan üstte doğru dikkatlice havasını söndürmeden karıştırılır Göz kararı kakao eklenir ve havasını söndürmeden karıştırılır.

-  Yağlanmış borcama karışım boşaltılır ve önceden ısıtılmış fırında yaklaşık 45 dk pişirilir.







Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Pırasa Sote

Peynirli Patlıcan (Balıkesir lezzetleri)

Zeytinyağlı Barbunya