Çilekli Muhallebi

Malzemeler

- 1 kilo süt

- 1,5 yemek kaşığı un

- 1,5 yemek kaşığı mısır nişastası

- 5 Yemek kaşığı şeker

- 1 adet yumurta

- yarım limon kabuğu rendesi

- 1 paket vanilya

  Yapılışı :

- Tencereye süt, şeker, yumurta, un, mısır nişastası, limon rendesi ve vanilya ve tel çırpıcı ile karıştırılır.
- Ocakta kısık ateşte tel çırpıcı ile muhallebi kıvamına gelene kadar pişirilir.

- Ilınınca biraz tereyağ konulur ve mikserle çırpılır.

-  Kaselere konulur ve çilekle süslenir.
- Çileklerin üzerine benmari usulü eritilmiş çikolata  serpilir.

-  Buzdolabına konulur ve sogutulur.




Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Pırasa Sote

Peynirli Patlıcan (Balıkesir lezzetleri)

Zeytinyağlı Barbunya