Fırında Zeytinyağlı Biber Dolması

Malzemeler

İç harç

- 2 adet  orta boy kuru soğan

- 3 dal taze soğan

-  2 adet orta boy domates

- 7 yemek kaşığı zeytinyağ

- 2 su bardağı pirinç

- 2 şu bardağı sıcak su

- 1 tatlı kaşığı yenibahar

- 1 tatlı kaşığı karabiber

- 1 tatlı kaşığı nane

- yarım tatlı kaşığı tarçın

- kırmızı pul biber

- tuz

- 1/4 demet dereotu

-  1 kilo dolmalik biber

Yapılışı

- Zeytinyağ ile kuru soğan, taze soğan  kavrulur.

- Rendelenmiş domates konulur ve ssuyu çekene kadar kavrulur.

- Pirinçler ve sıcak su konulur. Suyu çekilen kadar pişirilir.

- Piştikten sonra baharatlar konulur ve karıştırılır.

-  Temizlenip yıkanan biberleri içine iç harç doldurulur ve biber sapıyla veya domatese kapatılıp, borcam dizilir.
- Borcama bir bardak sıcak su konulur ve üzeri folyo ile kapatılır.

- Önceden 180 derece ısıtılmış fırında 1 saat pişirilir.

- Folyo alınıp 10-15 dk üzeri kızartılır

- Servis edilir.




Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Pırasa Sote

Peynirli Patlıcan (Balıkesir lezzetleri)

Zeytinyağlı Barbunya