Fırında Zeytinyağlı Biber Dolması
Malzemeler
İç harç
- 2 adet orta boy kuru soğan
- 3 dal taze soğan
- 2 adet orta boy domates
- 7 yemek kaşığı zeytinyağ
- 2 su bardağı pirinç
- 2 şu bardağı sıcak su
- 1 tatlı kaşığı yenibahar
- 1 tatlı kaşığı karabiber
- 1 tatlı kaşığı nane
- yarım tatlı kaşığı tarçın
- kırmızı pul biber
- tuz
- 1/4 demet dereotu
- 1 kilo dolmalik biber
Yapılışı
- Zeytinyağ ile kuru soğan, taze soğan kavrulur.
- Rendelenmiş domates konulur ve ssuyu çekene kadar kavrulur.
- Pirinçler ve sıcak su konulur. Suyu çekilen kadar pişirilir.
- Piştikten sonra baharatlar konulur ve karıştırılır.
- Temizlenip yıkanan biberleri içine iç harç doldurulur ve biber sapıyla veya domatese kapatılıp, borcam dizilir.
- Borcama bir bardak sıcak su konulur ve üzeri folyo ile kapatılır.
- Önceden 180 derece ısıtılmış fırında 1 saat pişirilir.
- Folyo alınıp 10-15 dk üzeri kızartılır
- Servis edilir.
İç harç
- 2 adet orta boy kuru soğan
- 3 dal taze soğan
- 2 adet orta boy domates
- 7 yemek kaşığı zeytinyağ
- 2 su bardağı pirinç
- 2 şu bardağı sıcak su
- 1 tatlı kaşığı yenibahar
- 1 tatlı kaşığı karabiber
- 1 tatlı kaşığı nane
- yarım tatlı kaşığı tarçın
- kırmızı pul biber
- tuz
- 1/4 demet dereotu
- 1 kilo dolmalik biber
Yapılışı
- Zeytinyağ ile kuru soğan, taze soğan kavrulur.
- Rendelenmiş domates konulur ve ssuyu çekene kadar kavrulur.
- Pirinçler ve sıcak su konulur. Suyu çekilen kadar pişirilir.
- Piştikten sonra baharatlar konulur ve karıştırılır.
- Temizlenip yıkanan biberleri içine iç harç doldurulur ve biber sapıyla veya domatese kapatılıp, borcam dizilir.
- Borcama bir bardak sıcak su konulur ve üzeri folyo ile kapatılır.
- Önceden 180 derece ısıtılmış fırında 1 saat pişirilir.
- Folyo alınıp 10-15 dk üzeri kızartılır
- Servis edilir.
Yorumlar
Yorum Gönder