Garnitürlü Enginar Dolması
Malzemeler
- 1kilo bezelye
- 3 adet enginar
- 2 adet soğan
- Zeytinyağ, tuz
- 1 adet patates
- 2 adet havuç
Yapılışı
- Zeytinyağ ve soğan kavrulur. Küp şeklinde doğranmış havuç ve patatesler konulur.
- Bezelye konulur ve üzerini biraz geçene kadar sicak su konulur.
- Enginarların sapını kesilir, kenardaki kart yapraklardan bir iki sıra koparılır. Se
- Tam ortada tüylerin etrafındaki küçük pembemsi yaprakları kopararak ortasını açılır.
- Pismesine 25dk kala enginarlar üzerine konulur.
- Enginarların ortasına bezelyeler konulur.
- Servis edilir.
- 1kilo bezelye
- 3 adet enginar
- 2 adet soğan
- Zeytinyağ, tuz
- 1 adet patates
- 2 adet havuç
Yapılışı
- Zeytinyağ ve soğan kavrulur. Küp şeklinde doğranmış havuç ve patatesler konulur.
- Bezelye konulur ve üzerini biraz geçene kadar sicak su konulur.
- Enginarların sapını kesilir, kenardaki kart yapraklardan bir iki sıra koparılır. Se
- Tam ortada tüylerin etrafındaki küçük pembemsi yaprakları kopararak ortasını açılır.
- Pismesine 25dk kala enginarlar üzerine konulur.
- Enginarların ortasına bezelyeler konulur.
- Servis edilir.
Yorumlar
Yorum Gönder