Etli Biber Dolması

Malzemeler

İç harç

- 2 adet  orta boy kuru soğan

- 2 adet orta boy domates

-  Yarım kilo kıyma

- 4 yemek kaşığı zeytinyağ

- Yarım kahve fincanı pirinç

- 1 tatlı kaşığı karabiber

- 1 tatlı kaşığı nane

- tuz, toz kırmızı biber

- 1 kilo dolmalık biber

- 1 yemek kaşığı tereyağ

- 4 diş sarımsak

Yapılışı

- Bir kaseye kıyma, domates rendesi, pirinç, doğranmış soğan, 2 yemek kaşığı zeytinyağ ve baharatlar konulur. Karıştırılır.

-  Temizlenip yıkanan biberleri içine iç harç doldurulur ve biber sapıyla veya domatese kapatılıp, tencereye dizilir.
- Bir tavada 1 yemek kaşığı tereyağ eritilir. 2 yemek kaşığı zeytinyağ konulur. Yağ karışımın içine 2,5 şu bardagi sıcak su konulur ve karıştırılır.
- Yağlı karışım dolmaların üzerine dökülür.
- 4 diş sarımsak  bütün olarak tencereye atılır.
- Kısık ateşte yaklaşık 1 saat pişirilir.

- Servis edilir.




Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Pırasa Sote

Peynirli Patlıcan (Balıkesir lezzetleri)

Zeytinyağlı Barbunya