Etli Biber Dolması
Malzemeler
İç harç
- 2 adet orta boy kuru soğan
- 2 adet orta boy domates
- Yarım kilo kıyma
- 4 yemek kaşığı zeytinyağ
- Yarım kahve fincanı pirinç
- 1 tatlı kaşığı karabiber
- 1 tatlı kaşığı nane
- tuz, toz kırmızı biber
- 1 kilo dolmalık biber
- 1 yemek kaşığı tereyağ
- 4 diş sarımsak
Yapılışı
- Bir kaseye kıyma, domates rendesi, pirinç, doğranmış soğan, 2 yemek kaşığı zeytinyağ ve baharatlar konulur. Karıştırılır.
- Temizlenip yıkanan biberleri içine iç harç doldurulur ve biber sapıyla veya domatese kapatılıp, tencereye dizilir.
- Bir tavada 1 yemek kaşığı tereyağ eritilir. 2 yemek kaşığı zeytinyağ konulur. Yağ karışımın içine 2,5 şu bardagi sıcak su konulur ve karıştırılır.
- Yağlı karışım dolmaların üzerine dökülür.
- 4 diş sarımsak bütün olarak tencereye atılır.
- Kısık ateşte yaklaşık 1 saat pişirilir.
- Servis edilir.
İç harç
- 2 adet orta boy kuru soğan
- 2 adet orta boy domates
- Yarım kilo kıyma
- 4 yemek kaşığı zeytinyağ
- Yarım kahve fincanı pirinç
- 1 tatlı kaşığı karabiber
- 1 tatlı kaşığı nane
- tuz, toz kırmızı biber
- 1 kilo dolmalık biber
- 1 yemek kaşığı tereyağ
- 4 diş sarımsak
Yapılışı
- Bir kaseye kıyma, domates rendesi, pirinç, doğranmış soğan, 2 yemek kaşığı zeytinyağ ve baharatlar konulur. Karıştırılır.
- Temizlenip yıkanan biberleri içine iç harç doldurulur ve biber sapıyla veya domatese kapatılıp, tencereye dizilir.
- Bir tavada 1 yemek kaşığı tereyağ eritilir. 2 yemek kaşığı zeytinyağ konulur. Yağ karışımın içine 2,5 şu bardagi sıcak su konulur ve karıştırılır.
- Yağlı karışım dolmaların üzerine dökülür.
- 4 diş sarımsak bütün olarak tencereye atılır.
- Kısık ateşte yaklaşık 1 saat pişirilir.
- Servis edilir.
Yorumlar
Yorum Gönder