Gazpacho (Soğuk İspanyol Çorbası)

Malzemeler
- 5 adet domates
- 2 adet salatalık
- 2 adet yeşil biber
- 2 adet kırmızı paprika biber
- 1 adet kuru soğan
- 2 diş sarımsak
- 2 dilim ekmek içi
- 3 yemek kaşığı zeytinyağ
- 2 yemek kaşığı üzüm sirkesi
- tuz

Yapılışı 
-  Domateslerin kabukları soyulur. İri parçalar halinde doğranır.
-  Salatalık ve biberler doğranır.
- Soğan ve sarımsak, doğranır.
- Doğranan tüm sebzeler, ekmek içi, soğan, sarımsak robot veya blenderdan iyice geçirilir. ( Ben önce biraz rondoyla sonra el blenderından geçirdim) .
- Sirke, zeytinyağ, tuz konulur ve blender yardımıyla iyice karıştırılır.
- 2 bardak soğuk su konulur ve karıştırılır.
- Üzerine kruton ekmek ile servis edebilirsiniz.





Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Pırasa Sote

Peynirli Patlıcan (Balıkesir lezzetleri)

Zeytinyağlı Barbunya