Domatesli Pirinç Pilavı

Malzemeler

- 2 çorba kaşığı tereyağ

- 2 su bardağı pirinç

- 3 adet domates

- yarım su bardağı sıcak su
- tuz


Yapılışı


- Pirinçler yarım saat sıcak suda bekletilir ve süzülür.
- .Domatesler rendelenir ve bardakla ölçülür. ( 3 domatesten 1,5 şu bardağı sulu domates rendesi çıktı. Üzerinde suyla 2 su bardağına tamamladım.)
- Domates karışımı kaynatılır.
- Tencereye 2 yemek yemek kaşığı tereyağ eritilir, tuz ve süzülen pirinçler 2dk kavrulur. Üzerine kaynayan domatrsli karışım dökülür ve suyu çekilinceye kadar kısık ateşte pişirilir.
- 10 dk demlendikten sonra servis edilir.




Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Pırasa Sote

Peynirli Patlıcan (Balıkesir lezzetleri)

Zeytinyağlı Barbunya