Fırında Patlıcan Kebabı

Malzemeler
- 1kilo patlıcan
- yarım kilo kıyma
- 2 adet bayat ekmek içi veya 2 yemek kaşığı galete unu
- 1 adet kuru soğan
- 1 adet yumurta
- 2 diş sarımsak
- 5-6 adet yeşil biber
- 1 adet domates
- 2 tatlı kaşığı kimyon
- 2 tatlı kaşığı kekik
-1 tatlı kaşığı karabiber
- 1 tatlı kaşığı toz kırmızı biber
- tuz
- 2 çorba kaşığı salça
-1,5 çay bardağı sıcak su
- 3 yemek kaşığı zeytinyağ



Yapılışı 
- Bir kaba köftehharcı için; rendelenmiş soğan, ekmek içi, kıyma, yumurta, baharatlar konulur.
- Köfte harcı güzelce yoğrulur. Yoğrulan harçtan ceviz büyüklüğünde parçalar alınıp yuvarlak yassı köfteler yapılır.
- Patlıcanlar alacalı alacalı soyulur ve 2cm kalınlığında yuvarlak olarak doğranır. Acı suyunu çıkarmak için tuzlu suda yarım saat bekletilir ve süzülür.
- Yeşil biberler temizlenir ve iri parçalar halinde doğranır.
- Bir borcam yada fırın kabının tabanı zeytinyağla yağlanır.
- Borcama bir patlıcan bir köfte bir yeşil biber olarak bütün patlıcan, köfte, biberler dizilir.
- 1 adet domates 5-6 bölünür ve boş kalan yerlere konulur.
- 2 diş sarımsak doğranır ve aralara atılır.
-2 yemek kaşığı salça, zeytinyağ ve 1,5 çay bardağı sıcak su karıştırılır ve dizilen patlıcan, köfte, biberlerin üzerine dökülür ve üzeri folyo ile kapatılır.
- Önceden ısıtılmış 180-200 derece fırında ( ben 200 derece kullanıyorum fırınıma göre en iyi 200 derecede pişiyor). Ağzı kapalı bir şekilde 50dk pişirilir. 5 dk da üzeri açık bir şekilde hafif kızartılır.
- Sıcak servis edilir.




Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Pırasa Sote

Peynirli Patlıcan (Balıkesir lezzetleri)

Zeytinyağlı Barbunya