Tereyağlı Şehriye Pilavı
Malzemeler
- 2 çorba kaşığı tereyağ
- 2 su bardağı arpa şehriye
- 3 su bardağı sıcak su
- tuz, karabiber
Yapılışı
- Tencerede 2 çorba kaşığı tereyağ ve 1 su bardağı arpa şehriye rengi kahverengiye dönüşene kadar kavrulur.
- Kalan 1 su bardağı arpa şehriye konulur.
- Üzerine 3 su bardağı sıcak su konulur ve ağzı kapalı olarak kısık ateşte suyu çekilene kadar pişirilir.
- 10 dk demlendikten sonra servis edilir.
- 2 çorba kaşığı tereyağ
- 2 su bardağı arpa şehriye
- 3 su bardağı sıcak su
- tuz, karabiber
Yapılışı
- Tencerede 2 çorba kaşığı tereyağ ve 1 su bardağı arpa şehriye rengi kahverengiye dönüşene kadar kavrulur.
- Kalan 1 su bardağı arpa şehriye konulur.
- Üzerine 3 su bardağı sıcak su konulur ve ağzı kapalı olarak kısık ateşte suyu çekilene kadar pişirilir.
- 10 dk demlendikten sonra servis edilir.
Ne güzel ellerinize saglik ablacım
YanıtlaSil