Etli Patlıcan Dolması (Anne tarifiyle)

Malzemeler
- 1kilo patlıcan
- Yarım kilo kıyma
- Yarım su bardağı pirinç
- 1 adet kuru soğan
- 1 çorba kaşığı sumak
- 1 tatlı kaşığı nane
- 1 tatlı kaşığı domates salçası
- 1 tatlı kaşığı biber salçası
- Zeytinyağ veya tereyağ


Yapılışı 
- Patlıcanlar yıkandıktan sonra ikiye bölünür, içleri oyulur ve tuzlu suda bekletilir.
- 1 yemek kaşığı susmak ve 1 çay bardagi sıcak su 3-4 dk kaynatılır ve süzülür.
- Kıyma, soğan, pirinç, nane, süzülen sumak suyu, domates salçası, biber salçası konulur ve karıştırılır.
- Oyulan patlıcanların içi doldurulur, domatesle kapatılır ve tencereye dizilir.
- Dizilen dolmaların üzerine zeytinyağ gezdirilir. (Arzuya göre tereyağ da konulabilir)
- 2,5 şu bardağı sıcak su konulur ve kısık ateşte ağzı kapalı olarak arada suyunu kontrol ederek pişirilir.
- Sarımsaklı yoğurt ile servis edilir.







Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Pırasa Sote

Peynirli Patlıcan (Balıkesir lezzetleri)

Zeytinyağlı Barbunya