Fırında Peynirli Kabak Sandal

Malzemeler

- 1 kilo kabak

- 300 gr beyaz peynir

- 300 gr kaşar payniri

- 1 adet yumurta

-  1 tutam dereotu

-karabiber

Yapılışı

- Kabakların üç kısımları kesilir ve ortadan ikiye bölünür.
- Kaynayan tuzlu suda 3 dk kabaklar haşlanır ve soğuması beklenir.
- Beyaz peynir, kaşar peyniri rendelenir. Dereotu doğranır.
- 1 yumurta ve karabiber konulur. Harç karıştırılır.
- Hașlanan Kabakların ortaları nazikçe kaşıkla çıkarılır. Peynirli harç konulur.
- Kabaklar yağlı kağıt konulmuş tepsiye dizilir.
- Önceden ısıtılmış 200 derece fırında üzerleri kızarana kadar pişirilir.



Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Pırasa Sote

Peynirli Patlıcan (Balıkesir lezzetleri)

Zeytinyağlı Barbunya