Fırında Peynirli Kabak Sandal
Malzemeler
- 1 kilo kabak
- 300 gr beyaz peynir
- 300 gr kaşar payniri
- 1 adet yumurta
- 1 tutam dereotu
-karabiber
Yapılışı
- Kabakların üç kısımları kesilir ve ortadan ikiye bölünür.
- Kaynayan tuzlu suda 3 dk kabaklar haşlanır ve soğuması beklenir.
- Beyaz peynir, kaşar peyniri rendelenir. Dereotu doğranır.
- 1 yumurta ve karabiber konulur. Harç karıştırılır.
- Hașlanan Kabakların ortaları nazikçe kaşıkla çıkarılır. Peynirli harç konulur.
- Kabaklar yağlı kağıt konulmuş tepsiye dizilir.
- Önceden ısıtılmış 200 derece fırında üzerleri kızarana kadar pişirilir.
- 1 kilo kabak
- 300 gr beyaz peynir
- 300 gr kaşar payniri
- 1 adet yumurta
- 1 tutam dereotu
-karabiber
Yapılışı
- Kabakların üç kısımları kesilir ve ortadan ikiye bölünür.
- Kaynayan tuzlu suda 3 dk kabaklar haşlanır ve soğuması beklenir.
- Beyaz peynir, kaşar peyniri rendelenir. Dereotu doğranır.
- 1 yumurta ve karabiber konulur. Harç karıştırılır.
- Hașlanan Kabakların ortaları nazikçe kaşıkla çıkarılır. Peynirli harç konulur.
- Kabaklar yağlı kağıt konulmuş tepsiye dizilir.
- Önceden ısıtılmış 200 derece fırında üzerleri kızarana kadar pişirilir.
Yorumlar
Yorum Gönder