Közlenmiş Patlıcan


Malzemeler

- 2 kilo topan patlıcan

- yoğurt

- 1 diş sarımsak

Yapılışı 

- Patlıcanlar yıkanır, kurulanır.

- Patlıcanların üzerine çeşitli yerlerden bıçak batırılır.

- Ben direk ocak üzerinde közlenmişini seviyorum. (ister közmatikle ister fırında da kozleyebilirsiniz).




- Közlenen Patlıcanların kabukları soyulur ve bıçakla doğranır.

- Közlediğim patlıcanların yarısını sarımsaklı yoğurtla yogurtladım, geri kalan yarısını da soğuduktan sonra buzdolabı poşetine koyup derin dondurucuya kaldırdım.



Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Pırasa Sote

Peynirli Patlıcan (Balıkesir lezzetleri)

Zeytinyağlı Barbunya