Kışlık Domates

Malzemeler

- Dilediğiniz kadar bardak domates (ben 3 kg dan yaptım).

- Buzdolabı poşeti veya streçfilm

Yapılışı
- Domatesleri güzelce yıkadıktan sonra baş kısımları alınır ve bir tencere doğranır.

- Ağzı kapalı bir şekilde küçük ocakta kısık ateşte 1 saat kaynatılır.
- El blenderından geçirilir.

- Oluşan köpük bir kaşık yardımıyla alınır.


- Soğuduktan sonra plastik bardaklar bir kepçe yardımıyla konulur.
- Ağzı buzdolabı posetine konularak yada streçfilm ile kapatılır.




- Derin dondurucuya konulur.
- Kışın yemeklere ve çorbalara konulur. 

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Pırasa Sote

Peynirli Patlıcan (Balıkesir lezzetleri)

Zeytinyağlı Barbunya