Islim Kebabı
Malzemeler
- Yarım kilo patlıcan
- 250 gr kıyma
- 1 adet kuru soğan
- 2 diş sarımsak
- 2 adet çarliston biber
- 3 adet domates
- kimyon, kekik, karabiber, yumurta
- zeytinyağ
- 2 dilim ekmek içi
Yapılışı
- Köfte için; bir kase icine kıyma, 1 yumurta, kekik, karabiber, kimyon, rendelenmiş soğan ve kıyılmış ekmek içi konur. Yoğrulur.
- Ceviz büyüklüğünde parçalar alınır ve yuvarlak yassı köfteler yapılır.
- Patlıcanlar alacalı soyulur ve uzun uzun dilimlenir. Tuzlu suda bekletilir.
- Süzülen ve kurgulanan patlıcanlar kızgın yağda patlıcanlar ters yüz edilerek kızartılır.
- Köfteler kızartılır.
- 1 domates dilimlenir.
- Biberler 3 e bölünür.
- 2 adet patlıcan şeridi alınır. Artı şeklinde yerleştirilir. Ortasına köfte konur ve kapatılır. Üzerine bir dilim domates bir dilim biner konur ve kürdanla tutturulur. Borcama dizilir.
- Sos için 2 domates rendelenir. Içine zeytinyağ ve sarımsak dilimlenir.(domatesler sulu olduğu için su eklemedim.Domatesin suyuna göre biraz su ekleyebilirsiniz).
- Sos Patlıcanların üzerine gezdirilir.
- Önceden ısıtılmış 200 derece fırında 20-25 dkk pişirilir.
- Yarım kilo patlıcan
- 250 gr kıyma
- 1 adet kuru soğan
- 2 diş sarımsak
- 2 adet çarliston biber
- 3 adet domates
- kimyon, kekik, karabiber, yumurta
- zeytinyağ
- 2 dilim ekmek içi
Yapılışı
- Köfte için; bir kase icine kıyma, 1 yumurta, kekik, karabiber, kimyon, rendelenmiş soğan ve kıyılmış ekmek içi konur. Yoğrulur.
- Ceviz büyüklüğünde parçalar alınır ve yuvarlak yassı köfteler yapılır.
- Patlıcanlar alacalı soyulur ve uzun uzun dilimlenir. Tuzlu suda bekletilir.
- Süzülen ve kurgulanan patlıcanlar kızgın yağda patlıcanlar ters yüz edilerek kızartılır.
- Köfteler kızartılır.
- 1 domates dilimlenir.
- Biberler 3 e bölünür.
- 2 adet patlıcan şeridi alınır. Artı şeklinde yerleştirilir. Ortasına köfte konur ve kapatılır. Üzerine bir dilim domates bir dilim biner konur ve kürdanla tutturulur. Borcama dizilir.
- Sos için 2 domates rendelenir. Içine zeytinyağ ve sarımsak dilimlenir.(domatesler sulu olduğu için su eklemedim.Domatesin suyuna göre biraz su ekleyebilirsiniz).
- Sos Patlıcanların üzerine gezdirilir.
- Önceden ısıtılmış 200 derece fırında 20-25 dkk pişirilir.
Yorumlar
Yorum Gönder