Yaz Türlüsü
Malzemeler
- 3 adet orta boy patlıcan
- 3 adet orta boy kabak
- 2 adet kırmızı paprika biber
- 1 adet kuru soğan
- 1 diş sarımsak
- 2 orta boy domates
- 2 adet orta boy patates
- 3 adet çarliston biber
- yarım çay bardağı zeytinyağ
- tuz
- göz kararı sıcak su
Yapılışı
- Patlıcan alacalı soyulur, küp küp doğranıp tuzlu suda bekletilir.
- Kabak, patates küp küp doğranır.
- Kırmızı biber ve yeşil biber iri küpler halinde doğranır.
- Domates küp küp doğranır.
- Tencereye zeytinyağ, 4 e bölünmüş sarımsak konur ve kavrulur.
- Sırasıyla patates, patlıcan, kabak konur ve bir tur karıştırılır.
- Doğranmış kırmızı, yeşil biber konulur, doğranmış domates konulur ve üzerine yarım çay bardağı sıcak su konulur 1 tür karıştırılır ve ağzı kapalı olarak kısık ateşte sebzeler yumusayana kadar pişirilir.
- Servis edilir.
- 3 adet orta boy patlıcan
- 3 adet orta boy kabak
- 2 adet kırmızı paprika biber
- 1 adet kuru soğan
- 1 diş sarımsak
- 2 orta boy domates
- 2 adet orta boy patates
- 3 adet çarliston biber
- yarım çay bardağı zeytinyağ
- tuz
- göz kararı sıcak su
Yapılışı
- Patlıcan alacalı soyulur, küp küp doğranıp tuzlu suda bekletilir.
- Kabak, patates küp küp doğranır.
- Kırmızı biber ve yeşil biber iri küpler halinde doğranır.
- Domates küp küp doğranır.
- Tencereye zeytinyağ, 4 e bölünmüş sarımsak konur ve kavrulur.
- Sırasıyla patates, patlıcan, kabak konur ve bir tur karıştırılır.
- Doğranmış kırmızı, yeşil biber konulur, doğranmış domates konulur ve üzerine yarım çay bardağı sıcak su konulur 1 tür karıştırılır ve ağzı kapalı olarak kısık ateşte sebzeler yumusayana kadar pişirilir.
- Servis edilir.
Yorumlar
Yorum Gönder