Ev Yapımı Makarna

Malzemeler

- 200 gr un
- 2 yumurta
- 1 çorba kaşığı zeytinyağı
- tuz

Yapılışı
- 2 su bardağı un elenir ve tuz konulur.
-  Ortası açılır, 2 yumurta kırılır.
- Hamur yoğrulur. ( varsa hamur yoğurma makinesinde de yapabilirsiniz).
- Hamur strece sarılır ve 1 saat buzdolabında dinlendirilir.

- (Makarna açma makineniz varsa makarna acma makinesiyle açılır).
- Makine olmadığı için oklava ile açabileceğini büyüklükte parçalar alınarak hamur ince olarak açılır.


- Açılan hamurun kenarlarından kesilerek ikiye ayrılır ve katlanarak kesilir.



- Yapışmaması için kesilen parçalar tek tek açılır ve üstleri unlanır.
- Tencereye su konur ve tuz konur. Kaynayınca makarnalar atılır.
- Pişene kadar pişirilir.Süzülür.
- Tencereye tereyağ konulur ve süzülen makarna tereğıyla karıştırılır.



Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Pırasa Sote

Peynirli Patlıcan (Balıkesir lezzetleri)

Zeytinyağlı Barbunya