Ev Yapımı Makarna
Malzemeler
- 200 gr un
- 2 yumurta
- 1 çorba kaşığı zeytinyağı
- tuz
Yapılışı
- 2 su bardağı un elenir ve tuz konulur.
- Ortası açılır, 2 yumurta kırılır.
- Hamur yoğrulur. ( varsa hamur yoğurma makinesinde de yapabilirsiniz).
- Hamur strece sarılır ve 1 saat buzdolabında dinlendirilir.
- (Makarna açma makineniz varsa makarna acma makinesiyle açılır).
- Makine olmadığı için oklava ile açabileceğini büyüklükte parçalar alınarak hamur ince olarak açılır.
- Açılan hamurun kenarlarından kesilerek ikiye ayrılır ve katlanarak kesilir.
- Yapışmaması için kesilen parçalar tek tek açılır ve üstleri unlanır.
- Tencereye su konur ve tuz konur. Kaynayınca makarnalar atılır.
- Pişene kadar pişirilir.Süzülür.
- Tencereye tereyağ konulur ve süzülen makarna tereğıyla karıştırılır.
- 200 gr un
- 2 yumurta
- 1 çorba kaşığı zeytinyağı
- tuz
Yapılışı
- 2 su bardağı un elenir ve tuz konulur.
- Ortası açılır, 2 yumurta kırılır.
- Hamur yoğrulur. ( varsa hamur yoğurma makinesinde de yapabilirsiniz).
- Hamur strece sarılır ve 1 saat buzdolabında dinlendirilir.
- (Makarna açma makineniz varsa makarna acma makinesiyle açılır).
- Makine olmadığı için oklava ile açabileceğini büyüklükte parçalar alınarak hamur ince olarak açılır.
- Açılan hamurun kenarlarından kesilerek ikiye ayrılır ve katlanarak kesilir.
- Yapışmaması için kesilen parçalar tek tek açılır ve üstleri unlanır.
- Tencereye su konur ve tuz konur. Kaynayınca makarnalar atılır.
- Pişene kadar pişirilir.Süzülür.
- Tencereye tereyağ konulur ve süzülen makarna tereğıyla karıştırılır.
Yorumlar
Yorum Gönder