Zeytinyağlı Patlıcan Dolması
Malzemeler
- 1 kilo patlıcan
- 4 adet kuru soğan
- 1 adet kuru soğan
- 2 diş sarımsak
- 2 su bardağı pirinç
- 2 adet domates
- 1 tatlı kaşığı yenibahar
- 1 tatlı kaşığı nane
- yarım tatlı kaşığı sumak
- yarım tatlı kaşığı tarçın
- 1 tatlı kaşığı karabiber
- tuz
- zeytinyağ
- yarım demet dereotu
Yapılışı
- Patlıcanlar yıkanıp içleri oyulur. 20 dk tuzlu suda bekletilir.
- Tencereye zeytinyağı ile soğan ve sarımsak kavrulur. Pirinç konulur1-2 dk kavrulur.
- Rendelenmiş domates konulur ve 5*dk kavrulur.
- Ocağın altı kapatılır. Kıyılmış dereotu ve baharatlar konulur. Karıştırılır. 10dk demlendirilir.
- Süzülen patlıcanların içi dolma harcı ile doldurulur, domates ile kapak yapılır.
- Dizilen dolmaların üzerine zeytinyağ gezdirilir.
- Tencerenin yarısına kadar kaynamış su konulur ve kısık ateşte patlıcanlar pişene kadar pişirilir.
- 1 kilo patlıcan
- 4 adet kuru soğan
- 1 adet kuru soğan
- 2 diş sarımsak
- 2 su bardağı pirinç
- 2 adet domates
- 1 tatlı kaşığı yenibahar
- 1 tatlı kaşığı nane
- yarım tatlı kaşığı sumak
- yarım tatlı kaşığı tarçın
- 1 tatlı kaşığı karabiber
- tuz
- zeytinyağ
- yarım demet dereotu
Yapılışı
- Patlıcanlar yıkanıp içleri oyulur. 20 dk tuzlu suda bekletilir.
- Tencereye zeytinyağı ile soğan ve sarımsak kavrulur. Pirinç konulur1-2 dk kavrulur.
- Rendelenmiş domates konulur ve 5*dk kavrulur.
- Ocağın altı kapatılır. Kıyılmış dereotu ve baharatlar konulur. Karıştırılır. 10dk demlendirilir.
- Süzülen patlıcanların içi dolma harcı ile doldurulur, domates ile kapak yapılır.
- Dizilen dolmaların üzerine zeytinyağ gezdirilir.
- Tencerenin yarısına kadar kaynamış su konulur ve kısık ateşte patlıcanlar pişene kadar pişirilir.
Yorumlar
Yorum Gönder