Etli Çorba
Malzemeler
- Yarım dana kaval kemiği
- 1 adet kuru soğan
- 1 adet havuç 1
- 1-2 dal kereviz filizi
- 2 yemek kaşığı tereyağ
- 500 gr dana eti
- 2 yemek kaşığı un
- 1 yumurta sarısı
- 3 yemek kaşığı yoğurt
- tuz, karabiber, toz kırmızı biber
Yapılışı
- Yarım kaval kemiği 7 su bardağı su, 2'ye bölünmüş soğan, halkalar halinde doğranmış havuç, kereviz filizleri ile en az 3 saat en küçük ve kısık ateşte kaynatılır. (düdüklü tencereyle bu süre kısaltılabilir)
- 500 gr dana eti 3 su bardağı su ile kısık ateşte haşlanır.
- Kaynayan kemik suyu süzülür. İçine haşlanmış etin de suyu ilave edilir.
- Haşlanan et didiklenir.
- 1 kase de un, yoğurt, yumurta sarısı, yarım limon suyu iyice karıştırılır.
- Et suyundan bir kepçe alınır ve alıştıra alıştıra çorbanın içine dökülür.
- Didiklenen etler corbaya eklenir.
- 2 yemek kaşığı tereyağ, 1 tatlı kaşığı toz kırmızı biberle eritilir. Çorbanın üzerine dökülür.
- Sıcak servis edilir.
- Yarım dana kaval kemiği
- 1 adet kuru soğan
- 1 adet havuç 1
- 1-2 dal kereviz filizi
- 2 yemek kaşığı tereyağ
- 500 gr dana eti
- 2 yemek kaşığı un
- 1 yumurta sarısı
- 3 yemek kaşığı yoğurt
- tuz, karabiber, toz kırmızı biber
Yapılışı
- Yarım kaval kemiği 7 su bardağı su, 2'ye bölünmüş soğan, halkalar halinde doğranmış havuç, kereviz filizleri ile en az 3 saat en küçük ve kısık ateşte kaynatılır. (düdüklü tencereyle bu süre kısaltılabilir)
- 500 gr dana eti 3 su bardağı su ile kısık ateşte haşlanır.
- Kaynayan kemik suyu süzülür. İçine haşlanmış etin de suyu ilave edilir.
- Haşlanan et didiklenir.
- 1 kase de un, yoğurt, yumurta sarısı, yarım limon suyu iyice karıştırılır.
- Et suyundan bir kepçe alınır ve alıştıra alıştıra çorbanın içine dökülür.
- Didiklenen etler corbaya eklenir.
- 2 yemek kaşığı tereyağ, 1 tatlı kaşığı toz kırmızı biberle eritilir. Çorbanın üzerine dökülür.
- Sıcak servis edilir.
Yorumlar
Yorum Gönder