Etli Çorba

Malzemeler

- Yarım dana kaval kemiği

- 1 adet kuru soğan

-  1 adet havuç 1

-  1-2 dal kereviz filizi

- 2 yemek kaşığı tereyağ

- 500 gr dana eti

- 2 yemek kaşığı un

- 1 yumurta sarısı

- 3 yemek kaşığı yoğurt

- tuz, karabiber, toz kırmızı biber


Yapılışı

- Yarım kaval kemiği 7 su bardağı su, 2'ye bölünmüş soğan, halkalar halinde doğranmış havuç, kereviz filizleri ile en az 3 saat en küçük ve kısık ateşte kaynatılır. (düdüklü tencereyle bu süre kısaltılabilir)
- 500 gr dana eti 3 su bardağı su ile kısık ateşte haşlanır.
- Kaynayan kemik suyu süzülür. İçine haşlanmış etin de suyu ilave edilir.
- Haşlanan et didiklenir.
- 1 kase de un, yoğurt, yumurta sarısı, yarım limon suyu iyice karıştırılır.
- Et suyundan bir kepçe alınır ve alıştıra alıştıra çorbanın içine dökülür.
- Didiklenen etler corbaya eklenir.
- 2 yemek kaşığı tereyağ, 1 tatlı kaşığı toz kırmızı biberle eritilir. Çorbanın üzerine dökülür.
- Sıcak servis edilir.



Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Pırasa Sote

Peynirli Patlıcan (Balıkesir lezzetleri)

Zeytinyağlı Barbunya