Etli Pazı Sarması
Malzemeler
- Yarım kilo orta yağlı kıyma
- 1 adet kuru soğan
- 1 Türk kahvesi fincanı ince bulgur
- 1 tutam maydanoz
- karabiber, tuz
- 1 tatlı kaşığı nane
- yarım tatlı kaşığı kimyon
- 4 demet pazı
- Sıcak su
-2 diş sarımsak
Yapılışı
- Yıkanan pazılar tuzlu kaynayan suda 1 dk haşlanır, ardından buzlu suya konulur.
- Kıyma, soğan, tuz, karabiber, nane, kimyon, ince bulgur konulur ve yoğrulur.
- Pazının damarı bıçağın tersiyle ezilir.
- Pazının içine kıymalı harçtan konulur ve sarılır.
- Tencerenin dibine pazı sapları, yırtık birkaç pazı dizilir.
- Sarılan pazılar tencereye dizilir.
- Tencereye 1-2 diş sarımsak konulur.
-Pişerken sarmaların açılmaması için düz tabak kapatılır.
- Ağzı kapalı olarak kısık ateşte 30dk pişirilir.
- Sıcak ve yoğurtla servis edilir.
- Yarım kilo orta yağlı kıyma
- 1 adet kuru soğan
- 1 Türk kahvesi fincanı ince bulgur
- 1 tutam maydanoz
- karabiber, tuz
- 1 tatlı kaşığı nane
- yarım tatlı kaşığı kimyon
- 4 demet pazı
- Sıcak su
-2 diş sarımsak
Yapılışı
- Yıkanan pazılar tuzlu kaynayan suda 1 dk haşlanır, ardından buzlu suya konulur.
- Kıyma, soğan, tuz, karabiber, nane, kimyon, ince bulgur konulur ve yoğrulur.
- Pazının damarı bıçağın tersiyle ezilir.
- Pazının içine kıymalı harçtan konulur ve sarılır.
- Tencerenin dibine pazı sapları, yırtık birkaç pazı dizilir.
- Sarılan pazılar tencereye dizilir.
- Tencereye 1-2 diş sarımsak konulur.
-Pişerken sarmaların açılmaması için düz tabak kapatılır.
- Ağzı kapalı olarak kısık ateşte 30dk pişirilir.
- Sıcak ve yoğurtla servis edilir.
Yorumlar
Yorum Gönder