Etli Pazı Sarması

Malzemeler

- Yarım kilo orta yağlı kıyma

- 1 adet kuru soğan

-  1 Türk kahvesi fincanı ince bulgur

-  1 tutam maydanoz

- karabiber, tuz

- 1 tatlı kaşığı nane

- yarım tatlı kaşığı kimyon

- 4 demet pazı

- Sıcak su
-2 diş sarımsak

Yapılışı

- Yıkanan pazılar tuzlu kaynayan suda 1 dk haşlanır, ardından buzlu suya konulur.
- Kıyma, soğan, tuz, karabiber, nane, kimyon, ince bulgur konulur ve yoğrulur.
- Pazının damarı bıçağın tersiyle ezilir.
- Pazının içine kıymalı harçtan konulur ve sarılır.
- Tencerenin dibine pazı sapları, yırtık birkaç pazı dizilir.
- Sarılan pazılar tencereye dizilir.
- Tencereye 1-2 diş sarımsak konulur.
-Pişerken sarmaların açılmaması için düz tabak kapatılır.
- Ağzı kapalı olarak kısık ateşte 30dk pişirilir.
- Sıcak ve yoğurtla servis edilir.


Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Pırasa Sote

Peynirli Patlıcan (Balıkesir lezzetleri)

Zeytinyağlı Barbunya