Etli Yaprak Sarması

Malzemeler

- Yarım kilo orta yağlı kıyma

- 1 adet kuru soğan

-  1 Türk kahvesi fincanı ince bulgur

-  1 tutam maydanoz

- karabiber, tuz

- 1 tatlı kaşığı nane

- yarım tatlı kaşığı kimyon

- yarım kilo yaprak

- Sıcak su

-2 diş sarımsak

Yapılışı

- Yıkanan yapraklar tuzlu kaynayan suda 1 dk haşlanır, ardından buzlu suya konulur.

- Kıyma, soğan, tuz, karabiber, nane, kimyon, ince bulgur konulur ve yoğrulur.

- Yaprakların içine kıymalı harçtan konulur ve sarılır.

- Tencerenin dibine yaprak sapları, yırtık birkaç yaprak dizilir.

- Sarılan yapraklar  tencereye dizilir.

- Tencereye 1-2 diş sarımsak konulur.

-Pişerken sarmaların açılmaması için düz tabak kapatılır.

- Ağzı kapalı olarak kısık ateşte 45 dk pişirilir.

- Sıcak ve yoğurtla servis edilir.




Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Pırasa Sote

Peynirli Patlıcan (Balıkesir lezzetleri)

Zeytinyağlı Barbunya