Kestaneli Çikolatalı Yılbaşı Pastası
Malzemeler
Pandispanya için;
- 5 adet yumurta
- 5 kahve fincanı şeker
- yarım kilo kestane
- 4 kahve fincanı un
- 1kahve fincanı kakao
- yarım kahve fincanı ılık su
- yarım çay kaşığı kabartma tozu
- 1 adet portakal rendesi ve suyu
Krema için;
- 2 paket Dr oetker cikolatalı dolgu kreması
- 30 gr bitter çikolata
- 6 çay bardağı soğuk süt
Yapılışı
- 5 adet oda sıcaklığında yumurta, 5 kahve fincanı şeker, 1 adet portakal rendesi mikserle krema
kıvamına gelene kadar çırpılır.
- Yarım kahve fincanı ılık suyu ekleyip bir tur çırpılır..
- Krema kıvamına gelen karışımın üzerine elenmiş un, kabartma tozunu döküp tahta kaşık yardımıyla alttan üstte doğru dikkatlice havasını söndürmeden karıştırılır.
- Kelepçeli kalıbın tabanına yağlı kağıt yerleştirip, kenarlarını unlayarak yapıldığında pandispanya kalıba yapışmaz.
- Karışım kelepçeli kalıba konur. Üstünün kabuk kabuk olmaması için alüminyum folyo ile hafif bir şekilde kapatılır.(Ben aliminyum folyo kullanmak istemediğim için tepsiyle kapatıyorum).
- Önceden ısıtılmış 180-200 derece fırında yaklaşık 30-35 dk pişirilir. ( benim fırınımda 200 derecede 30 dk da istediğim kıvamda oluyor).
- Kestanelerin üzerine çizik atılır ve yarım saat haşlanır.
Kreması için;
- 2 paket dolgu kreması 6 çay bardağı süt ile çırpılır. İçine 30 gr benmari usulüyle eritilmiş bitter çikolata eklenir. 3 dk çırpılır.
- Keki enine 2 ye bölüp katlarını portakal suyuyla ıslatılır.
- Arasına kremadan bir spatula yardımıyla yayılır.
- Ayıklanan kestaneler dizilir. Üst katı yerleştirilip kalan krema sürülür.
- Üzerini dilediğiniz gibi kestane dilimleriyle süsleyebilirsiniz.
- Ganaj için : 100 gr bitter çikolata, 100 gr tereyağ benmari usulü eritilir.
- Pastanın üzerine dökülür.
- Buzdolabında donması beklenir.
Pandispanya için;
- 5 adet yumurta
- 5 kahve fincanı şeker
- yarım kilo kestane
- 4 kahve fincanı un
- 1kahve fincanı kakao
- yarım kahve fincanı ılık su
- yarım çay kaşığı kabartma tozu
- 1 adet portakal rendesi ve suyu
Krema için;
- 2 paket Dr oetker cikolatalı dolgu kreması
- 30 gr bitter çikolata
- 6 çay bardağı soğuk süt
Yapılışı
- 5 adet oda sıcaklığında yumurta, 5 kahve fincanı şeker, 1 adet portakal rendesi mikserle krema
kıvamına gelene kadar çırpılır.
- Yarım kahve fincanı ılık suyu ekleyip bir tur çırpılır..
- Krema kıvamına gelen karışımın üzerine elenmiş un, kabartma tozunu döküp tahta kaşık yardımıyla alttan üstte doğru dikkatlice havasını söndürmeden karıştırılır.
- Kelepçeli kalıbın tabanına yağlı kağıt yerleştirip, kenarlarını unlayarak yapıldığında pandispanya kalıba yapışmaz.
- Karışım kelepçeli kalıba konur. Üstünün kabuk kabuk olmaması için alüminyum folyo ile hafif bir şekilde kapatılır.(Ben aliminyum folyo kullanmak istemediğim için tepsiyle kapatıyorum).
- Önceden ısıtılmış 180-200 derece fırında yaklaşık 30-35 dk pişirilir. ( benim fırınımda 200 derecede 30 dk da istediğim kıvamda oluyor).
- Kestanelerin üzerine çizik atılır ve yarım saat haşlanır.
Kreması için;
- 2 paket dolgu kreması 6 çay bardağı süt ile çırpılır. İçine 30 gr benmari usulüyle eritilmiş bitter çikolata eklenir. 3 dk çırpılır.
- Keki enine 2 ye bölüp katlarını portakal suyuyla ıslatılır.
- Arasına kremadan bir spatula yardımıyla yayılır.
- Ayıklanan kestaneler dizilir. Üst katı yerleştirilip kalan krema sürülür.
- Üzerini dilediğiniz gibi kestane dilimleriyle süsleyebilirsiniz.
- Ganaj için : 100 gr bitter çikolata, 100 gr tereyağ benmari usulü eritilir.
- Pastanın üzerine dökülür.
- Buzdolabında donması beklenir.
Yorumlar
Yorum Gönder