Kestaneli Çikolatalı Yılbaşı Pastası

Malzemeler

Pandispanya için;

5 adet yumurta

- 5 kahve fincanı şeker

- yarım kilo kestane

- 4 kahve fincanı un

- 1kahve fincanı kakao

- yarım kahve fincanı ılık su

- yarım çay kaşığı kabartma tozu

- 1 adet portakal rendesi ve suyu

  Krema için;

- 2 paket Dr oetker cikolatalı dolgu kreması

- 30 gr bitter çikolata

- 6 çay bardağı soğuk süt

Yapılışı 

- 5 adet oda sıcaklığında yumurta, 5 kahve fincanı şeker, 1 adet portakal rendesi mikserle krema
kıvamına gelene kadar çırpılır.

- Yarım kahve fincanı ılık suyu ekleyip bir tur çırpılır..

- Krema kıvamına gelen karışımın üzerine elenmiş un, kabartma tozunu döküp tahta kaşık yardımıyla alttan üstte doğru dikkatlice havasını söndürmeden karıştırılır.

- Kelepçeli kalıbın tabanına yağlı kağıt yerleştirip, kenarlarını unlayarak yapıldığında  pandispanya kalıba yapışmaz.

- Karışım kelepçeli kalıba konur. Üstünün kabuk kabuk olmaması için alüminyum folyo ile hafif bir şekilde kapatılır.(Ben aliminyum folyo kullanmak istemediğim için tepsiyle kapatıyorum).

- Önceden ısıtılmış 180-200 derece fırında yaklaşık 30-35 dk pişirilir. ( benim fırınımda 200 derecede 30 dk da istediğim kıvamda oluyor).
- Kestanelerin üzerine çizik atılır ve yarım saat haşlanır.

Kreması için;

- 2 paket dolgu kreması 6 çay bardağı süt ile çırpılır. İçine 30 gr benmari usulüyle eritilmiş bitter çikolata eklenir. 3 dk çırpılır.

- Keki enine 2 ye bölüp katlarını portakal suyuyla ıslatılır.

- Arasına kremadan bir spatula yardımıyla yayılır.

- Ayıklanan kestaneler dizilir. Üst katı yerleştirilip kalan krema sürülür.

- Üzerini dilediğiniz gibi kestane dilimleriyle süsleyebilirsiniz.
- Ganaj için : 100 gr bitter çikolata, 100 gr tereyağ benmari usulü eritilir.
- Pastanın üzerine dökülür.
- Buzdolabında donması beklenir.


Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Pırasa Sote

Peynirli Patlıcan (Balıkesir lezzetleri)

Zeytinyağlı Barbunya